04.11.2021 17:30
для всіх
600
    
  1 | 1  
 © Файний Електрик

Як замінити вимикач?

Як замінити вимикач?

Рано чи пізно вимикач або виходить з ладу, або втрачає зовнішній вигляд, що відразу підводить користувача до питання його заміни. Як це зробити? Викликати спеціаліста? Звичайно, так буде найкраще, але все-таки це можна зробити й самостійно. Головне пам`ятати, що роботи проводять обов`язково на знеструмленому вимикачі (відключаємо електрику в будинку, квартирі) і першу заміну завжди потрібно робити під наглядом фахівця.

PlayVideo YouTube

Якщо ви бачили як це робиться і хочете вдруге зробити це самостійно, тоді опис та відео в даному матеріалі обов`язково допоможуть замінити вимикач у будинку чи квартирі. Пояснюємо все на прикладі вимикача «під штукатурку», який є найбільш популярним різновидом на сьогодні.

1. Демонтаж вимикача

Все хоч і знеструмлено, але все-таки варто ще раз перевірити «пробником», чи немає напруги на контактах вимикача для переконливості. Якщо все добре, починаємо, тобто, знімаємо кришку. Вона може кріпитися або болтами, або на клямках. Після зняття кришки відкручуємо бічні гвинти, які утримують вимикач у коробі. Тепер виймаємо трохи внутрішню частину зі стіни та відкручуємо провідники. Якщо їх більше двох (вимикач, наприклад, двоклавішний), тоді запам`ятовуємо, де центральний провідник, а де два інші. Все, демонтаж закінчено.

2. Встановлення вимикача

Звичайно, перед видаленням старого вимикача варто купити новий. Але сподіваємося, що це вже давно зроблено. Тепер розпаковуємо новий вимикач і знімаємо верхню кришку, щоб дістатися болтів. Далі встановлення проводиться у зворотному порядку до демонтажу. Кріпимо до клем дроти, затискаємо, встановлюємо та закріплюємо вимикач у коробі. Останнім залишиться лише прикріпити кришку.

Готово, можна пробувати чи все добре працює. Для кращого розуміння процесу варто переглянути додатково відео, де все наочно показано.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!