03.11.2021 14:18
для всіх
161
    
  - | -  
 © Файний Електрик

Як поміняти розетку?

Як поміняти розетку?

Зламалася, подряпалася чи просто не працює, причини заміни розетки бувають різні. Коштує така послуга не дорого, але з невеликими навичками в електриці, з таким завданням справиться кожен. Для цього спочатку варто провести демонтаж. Але, перш ніж почати, обов`язково відключаємо електрику на щитку і перевіряємо пробником чи немає в розетці, яка вимагає заміни, струму.

PlayVideo YouTube

Розглянемо, як робиться така заміна за прикладом внутрішньої розетки «під штукатурку».

1. Демонтаж розетки

Відкрутивши та знявши пластикову накладку, далі варто відкрутити два бічні гвинти, які утримують розетку в коробі (у підрезетнику). Після цього залишиться лише відкрутити та вийняти дроти із самої розетки. На цьому демонтаж буде виконано.

2. Встановлення розетки

Тепер варто взяти нову розетку, яка була куплена заздалегідь і зробити все у зворотному порядку. Спочатку знімаємо пластикову накладку. Після цього, відкрутивши гвинти затискачів, закручуємо в них дроти. Далі встановлюємо розетку в короб і затягуючи бічні гвинти, закріплюємо її в ньому. Залишається лише прикрутити пластикову накладку та перевірити працездатність.

У даному матеріалі є відео, де все наочно та детально показано. Тепер залишається спробувати свої сили на практиці, хоча найкраще це робити (особливо вперше) під наглядом фахівця.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!