16.12.2021 11:38
для всіх
9998
    
  28 | 29  
 © Поліанна М

Обертальний рух у природі й техніці

Обертальний рух у природі й техніці

Що таке обертальний рух? Це періодичний рух по колу, при якому усі точки тіла, що обертається, рухаються з однаковим періодом, роблячи один оберт за однаковий час. І з таким рухом ми стикаємося щодень та всюди. Рух стрілок годинника та усіх шестерень у ньому на стіні класної кімнати, обертання кулера комп’ютера в кабінеті інформатики, робота блендера чи кухонного комбайну на кухні у мами, рух коліс автобуса, який підвозить дітей у школу чи рух спінера у руці школяра. Люди створили величезну кількість механізмів і більшість їх мають частини, які крутяться, а значить, там присутній обертальний рух. Тому навести ще кілька сотень прикладів такого руху у техніці не проблема. Але чи існує такий рух в природі? Листочок на гілці дерева коливається, але ніяк не рухається по колу. Невже обертального руху матінка натура не створила? Звичайно, створила! У природі такого руху не менше, ніж у техніці.

Рух планет навколо Сонця, супутників навколо планет та самих планет навколо своєї осі, а також електронів навколо ядра атома та своєї осі, це все обертальний рух у природі. І, зважаючи, що усе складається з атомів, навколо нас постійно здійснюється обертальний рух. Та й навіть всередині нас він присутній, адже і ми складаємося з них.

А ще? Достатньо покрутитися у танці і ми враз наведемо ще один приклад обертального руху у природі.


PlayОбертальний рух у природі й техніці


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!