15.12.2021 19:09
для всіх
8164
    
  27 | 31  
 © Поліанна М

Україна – космічна держава

Україна – космічна держава

Чи є Україна космічною державою?..

Звичайно, можна розпочати з історії, згадавши в першу чергу Сергія Корольова – українського винахідника, конструктора, вченого у галузі ракетобудування. Саме під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі. Саме Корольов здійснив перший політ людини у космос та згодом зумів вивести наступну у відкритий космос.

Можна заглибитися ще далі, згадавши засновника ракетобудування Костянтина Ціолковського – вченого-теоретика с українським корінням. Але це все минуле, варто зосередитися на сьогоденні.

Розпочати варто з того, що наша країна визнана космічною державою у всьому світі в даний час. І хоча повного циклу створення космічної техніки та її запуску на сьогодні в Україні немає, але ми все ж відносимося до космічної країни, адже наукова база та технологічні можливості у нас присутні. Ми створюємо ракети, готуємо спеціалістів, які це можуть повторити та вдосконалити. Наші космонавти підкоряють космос в даний момент, коли ми читаємо дане повідомлення. За час незалежної України ми змогли побудувати ряд космічних ракет, в тому числі вдосконалену ракету-носій Зеніт-3SL. Пам’ятаєте, навіть Ілон Маск «Зеніти» назвав кращими ракетами у світі після Falcon? Також українські вчені внесли значний вклад у будування плавучого космодрому для міжнародної програми «Морський старт». Створили найбільший у світі літак «Мрія» для перевезення на собі ракети-носія «Буран», який і зараз займається тим, що переміщує найбільші та найважчі вантажі у світі, в тому числі і частини ракет. Хоча за конструкцією «Мрія» розроблена по програмі «Повітряний старт», тобто, в майбутньому, можливо з неї будуть стартувати носії. І ми вже навіть не згадуємо про різноманітні супутники, додаткові частини, комплектуючі, які створені на українських підприємствах. Один із найбільш яскравих проектів останніх років, це ракета-носій США Antares, котра побудована за участю української підприємства ПівденМаш (останній запуск 2021 року). А в 2022 у космос полетить вже одна з останніх розробок суто українських конструкторів – ракета-носій «Циклон-4М».

Невже після цього можна сказати, що Україна не космічна держава? Мабуть, ні! Наша держава – космічна. Це вказує ряд фактів, особливо ті, які не може повторити жодна країна у світі.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.12.2022 18:23  настя => © 

ти молодець мені дуже допомогла
люблю тебе продовжуй валі