17.12.2021 20:42
для всіх
3745
    
  16 | 16  
 © Поліанна М

Нанотехнології в медицині та косметології: «за» і «проти»

Нанотехнології в медицині та косметології: «за» і «проти»

В наш час нанотехнології у медицині давно вже стали вимогою сьогодення, а не випадковим явищем. Світ розвивається і підходи до лікування теж. В медицині, фармації, новітні технології постійно залучають величезні кошти, які й рухають науку вперед. Нові ліки створюють з наноматеріалів, які більш ефективно і з меншою шкодою можуть впливати на організм. При цьому функції вони виконують різні, це й активні фармацевтичні інгредієнти, допоміжні речовини, розробка оболонок.

Звичайно, поки технології сьогодення не активно працюють з ліками, а більш залучені в косметології. Косметичні продукти дуже активно розвиває ряд компаній, які вкладають великі кошти в розробки наноматералів та наноскладників. Їх дослідження та реєстрація є спрощеною, тому розвиток в даній сфері більш насичений. Різноманітні нанопористі структури, нанокристали, нанокластери, колоїди і т. д. з неорганічними та органічними сполуками потрохи входять на ринок косметичних засобів. Наприклад, усі ми знаємо про цілющі властивості срібла. Але на нанорівні можна формувати різноманітні сполуки з молекул срібла, які в залежності від технологій можуть мати кардинально різні властивості. Звичайно, це все потребує ретельного дослідження, але с кожним роком стає все більш і більш косметичних продуктів, які уже втілили деякі інноваційні методи.

Тобто світ потребує цього, усі вчені «за» нові технології. Але завжди можна знайти і негативні сторони, скрізь є ті, хто «проти» чогось нового. Але що поганого в нанотехнологіях? В першу чергу тут варто сказати про час, котрий потрібен для їх розуміння. Більшість розробок потребують детального тестування. Особливо, коли говорити про фармацевтику, нові наноматеріали для ліків ще достатньо не вивчені, все потребує ресурсів та часу для вивчення та втілення в життя.

Для розвитку нанодисциплін потрібно залучати більше спеціалістів, які зараз навчаються і стають професіоналами. Фундаментальні знання з медицини, хімії, біології, фізики – першочергові кроки до становлення спеціаліста. І саме це зараз відбувається. Нові нанотехнології, нові професіонали і нові дослідження. Це все разом завтра допоможе створити ідеальний крем проти старіння та таблетку від раку.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!