21.01.2022 18:36
для всіх
3421
    
  2 | 2  
 © Поліанна М

Хронологія атомної ери

Хронологія атомної ери

1896 р. – Анрі Беккерель помічає від урану невідоме випромінювання.

1898 р. – Марія Кюрі виявляє радіоактивність, вводячи однойменний термін.

1903 р. – Ернест Резерфорд припускає, що з атома можна виділити значну енергію.

1905 р. – Альберт Ейнштейт говорить про залежність енергії та маси формулюючи свою спеціальну теорію відносності. Також світ дізнається про відому формулу E=mc2.

1930 р. – Отто Ган припускає великі перспективи в ядерній енергетиці.

1934 р. – Енріко Фермі бомбардує уран повільними нейтронами.

1938 р. – Отто Ган бомбардує уран швидкими нейтронами та доводить ділення ядер.

1939 р. – ряд вчених пророкують ланцюгову ядерну реакцію.

1945 р. – в Аламогордо (США) пройшло випробовування першої атомної бомби. Згодом пройшло бомбардування міст Хіросіма та Нагасакі (Японія).

1951 р. – США створює перший ядерний реактор, який давав корисну електроенергію.

1952 р. – в США створена перша воднева бомба.

1954 р. – створена перша АЕС в Обнінську (Радянський Союз).

1962 р. – побудований перший реактор з плутонієвою активною зоною (США).

1972 р. – в США виявлений природний ядерний реактор, який працював 2 мільярда років тому.

1986 р. – відбулася перша величезна катастрофа на українській АЕС у Чорнобилі.

2011 р. – друга величезна катастрофа на АЕС Фукусіма в Японії.

2018 р. – у світі працює 449 енергоблоків у 45 країнах. Лідери: США (99), Франція (58), Китай (48). В Україні на той час встановлено 4 атомні електростанції з діючими 15 ядерними реакторами.

2022 р. – у світі працює 439 атомний енергоблока, ще 52 – будується.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!