03.02.2022 18:39
для всіх
1102
    
  - | -  
 © Поліанна М

Цікаві факти з життя першої жінки, удостоєної Нобелівської премії

Цікаві факти з життя першої жінки, удостоєної Нобелівської премії
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі була однією з перших жінок, яка активно займалася скелелазінням у Татрах? Вона й була першою жінкою, яка ходила в гори у штанах.
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі любила спорт та плавання, любила кататися на велосипеді?
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі до кінця життя рахувала польською?
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі під час Першої світової війни надавала фінансову підтримку Збройним силам Франції та в`язала солдатам шкарпетки?
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі результати своїх робіт публікувала практично завжди одночасно французькою та польською мовами?
  • Чи знаєте Ви, що Альберт Ейнштейн говорив про Марію Склодовська-Кюрі, що вона була єдиною людиною, не зіпсованою славою?

Марія Склодовська-Кюрі

Марія Склодовська-Кюрі

  • Чи знаєте Ви, що в середині 90-х років XX століття сім`я лауреатки Нобелівської премії вирішила передати її щоденники та записки Паризькій національній бібліотеці, але виявилося, що рівень їхньої радіоактивності настільки великий, що папери довелося дезактивувати протягом двох років?
  • Чи знаєте Ви, що кратери на Місяці та Марсі названі на честь Марії Склодовської-Кюрі?
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі відкрила радій у другий день свят Різдва Христового – 26 грудня 1898 р.?
  • Чи знаєте Ви, що Марія Склодовська-Кюрі є першою жінкою, яка отримала посвідчення водія?
  • І чи знаєте Ви, що саме Марія Склодовська-Кюрі є першою жінкою, яка стала лауреаткою Нобелівської премії з фізики (1905 р.) та взагалі першою людиною, яка змогла отримати дві Нобелівські премії з двох різних дисциплін (фізики та хімії в 1911 р.). Зробити цей науковий подвиг за всю історію змогли лише чотири людини.

Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!