28.03.2012 21:55
для всіх
1813
    
  2 | 3  
 © Микола Щасливий

Біографія Еммануель Арсан. Письменниця, яка створила Еммануель

Біографія Еммануель Арсан. Письменниця,  яка створила Еммануель

Народилась Еммануель Арсан (справжнє ім’я Меріет Ролле-Ендріан, дівоче прізвище Бібід) в 1932 році у столиці Таїланду Бангкок. За походженням була тайкою. Одружилась з Луї-Жаком Ролле, який був працівником французького посольства в Бангкоці.


Літературна слава прийшла до письменниці раптово і стрімко. В 1959 р. світ побачив її перший роман «Еммануель», а в 1968 продовження його «Еммануель ІІ», пізніше наступні частини. У кожному її романі головною героїнею була красуня Еммануель, яка любила кохання та кохатися. І коли в 1976 р. була видана п’ята частина роману, її вже знав весь світ. Такому тиражу могла позаздрити кожна книжка, адже мало хто з письменників до неї міг похвалитися перекладом книги на 20 мов та поставленими 12 фільмами (у періоді з 1973 по 1979 рр.) За 20 років з моменту друку першого роману, книги Еммануель Арсан можна було знайти в кожному куточку світу, не було людини, котра не те, що не чула, а навіть не читала цю книгу. Роман «Еммануель» вийшов до рівня популярності «Кама-Сутри» і його дійсно знав кожен. Андре Пер де Мадіарг у відомому журналі «Нувель Рев’ю Франсез» писав про роман так: «Он противоположен тому, что нам дает чтение Д. Ч. Лоранса и приближает к взглядам Бодлера». Тобто навіть критики не могли його критикувати, а що говорити про народ, який просто визнав роман «Еммануель» «біблією сексуальної революції». Адже саме в час виходу книги в Франції спалахнули молодіжні бунти. Письменниця наче відчувала це і за крок до спалаху видала своє творіння, яке водночас з новини тенденціями молоді прославили Арсан та її романи миттєво швидко. А продовжуючи писати, письменниця ще й закріплювала своє становище в світовій літературі. Остання книга Aurélie від Еммануель Арсан вийшла не так давно, в 1994 р.


Звичайно, що книга «Еммануель» викликала невдоволення, але слава буває різна. Тим більше, зараз саме завдяки таким скандалам люди і стають відомими. Тоді книга крім слави додала проблем чоловікові Еммануель Арсан, Луї-Жаку, котрий змушений був звільнитись зі своєї посади в Бангкоці. Адже жінка-сексреволюціонерка зовсім не вписувалась на посаду жінки посла.


На сьогоднішній день, як і після виходу першої книги, Еммануель Арсан та її роман «Еммануель» є культовими фігурами, які завжди будуть класикою еротичного роману. А читачу, лишається насолоджуватися творами, адже сучасні майстри слова так і не змогли перевершити талант героїні Еммануель – перенасиченій коханням француженці, котра подорожує Бангкоком в пошуках щастя.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.11.2012 01:30  Суворий 

18 жовтня 2012 у віці 60 років померла найвідоміша кіно-Еммануель Сільвія Крістель

Video YouTube

 29.03.2012 13:04  Тетяна Белімова 

Колю! Дуже сподобалось! Гарно розкрили біографію. А ще я подивилась на її фото й подумала, яка вона направду гарна! Хіба могла така жінка писати кулінарні книжки? Зовсім ні! Тільки твори про кохання. Чоловік, я думаю, не дуже переймався тим своїм звільненням, головне, що його обрала така жінка! Жінка - це карма, це доля, а робота - досить часто випадковий збіг обствин...

 28.03.2012 22:05  © ... => Сашко Новік 

Точніше сексреволюціонерка

 28.03.2012 22:04  © ... 

Не багато книг по тиражу доходять до Біблії та Кама-Сутри.

 28.03.2012 22:04  Сашко Новік 

цікаво) революціонерка)))

 28.03.2012 22:01  Каранда Галина => © 

)))) та ще й твір який!)

 28.03.2012 21:57  © ... 

Ну ось і піднімаєм французьку літературу ))