14.07.2010 08:05
-
1097
    
  - | -  
 © Інформагентство УНІАН

"1150-річчя з часу першого Аскольдового Хрещення Русі".

«1150-річчя з часу першого Аскольдового Хрещення Русі».

АНОНС презентації книги та прес-конференції.

«1150-річчя з часу першого Аскольдового Хрещення Русі» - така тема прес-конференції, яка відбудеться 15 липня о 13.30 у конференц-залі ІА «УНІАН».  


Інформаційний привід: 15 липня, у день Покладання Ризи Божої Матері у Влахерні, за старою дореволюційною традицією відзначається пам’ять про перше Аскольдове Хрещення Русі, яке відбулося на 128 років раніше за Володимирове Хрещення. У 2010 році сповнюється 1150 років від часу походу на Константинополь у 860 році київського князя Аскольда та прийняття ним після цього християнства. З нагоди цього ювілею з благословення Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира Київського і всея України видавництвом «Дух і літера» видано книгу С.Шумила «Князь Оскольд і християнізація Русі», присвячену 1150-річчю з часу першого Аскольдового Хрещення Русі. Під час прес-конференції відбудеться презентація книги. 


Учасники прес-конференції: 


Протоієрей В. Савельєв, голова видавничого відділу УПЦ, настоятель церкви св. Апостола Андрія Первозванного біля Аскольдової могили; 


Сігов К. Б., кандидат філософських наук, директор видавництва "Дух і Літера" та Центру Європейських гуманітарних досліджень Національного університету "Києво-Могилянська академія"; 


Шумило С. В., автор книги «Князь Оскольд і християнізація Русі»; 


Жук П. Ф., голова «Товариства пам’яті князя Оскольда», заступник голови Голосіївської райдержадміністрації м. Києва; 


Гломозда К. Ю., кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Національного університету "Києво-Могилянська академія".  


Прес-конференція відбудеться: 


У четвер 15 липня 2010 р. о 13:30 

в Інформагентстві УНІАН 


за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4, 

конференц-зал, 2-й поверх. 


Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

Тел.: 097-721-42-35 

rusich@lenta.ru 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!