Вітання від Поета
стьоб
Мила,
сьогодні - твої іменини.
І всі тобі щось дарують.
(Ну, тобто - усі, крім мене).
Просто
я зовсім не маю грошей
не те щоб на подарунок,
а й на проїзд у маршрутці.
Звісно,
я б міг заробити копійку,
(навіть колись намагався!),
та офіс - не для поетів,
не для співаків - начальство.
Краще
тобі подарую зорі -
увесь оцей мультиверсум,
в якому ми - порошинки.
Ти бачиш, яке безмежжя?
Це вам не сукня від Гуччі,
це вам не Мазда срібляста
й не платинова каблучка.
Що ж ти
не дякуєш, не цілуєш
і не ведеш до столу,
де гості твої зібрались?..
Як це - немає столу?
А нащо ж мене гукала?
Я що ж - позичав даремно
на цю стокляту маршрутку?
...Мила
бурчить животом грайливо.
Учора її скоротили
(щоб не вітати сьогодні).
В неї
блищать стокаратові сльози:
коли б їй хоч трішки вроди,
знайшовся б якийсь дідуньо,
що їй би купив сукенку,
каблучку й сріблясту Мазду.
А так - на її порозі
поет із вітром на картці.
Припав до подертих капець,
Співає їй "многая літа",
і капає слинка на землю...
Київ, 2017