31.05.2021 00:00
для всіх
116
    
  - | -  
 © Журналіст

Біомутант: постапокаліптичне кунг-фу з пухнастими тваринами в головній ролі

Біомутант: постапокаліптичне кунг-фу з пухнастими тваринами в головній ролі

Хоча на слово "постапокаліпсис" більшість із нас відразу перефарбовує уяву в сірі, пустельні кольори з серії Fallout, розробники комп`ютерних іграшок все частіше намагаються представити зовсім інше бачення постапокаліптичного світу. Світ після кінця світу не повинен бути похмурим і мертвим. Чому б не наповнитися його життям і кольором? Розробники "Біомутанта", студія "Experiment 101", пішли ще на крок далі і заселили свій Всесвіт сотнями пухнастих, але смертельних істот.

Через багато десятиліть після екологічної катастрофи світом керують тварини-мутанти. У грі Ви граєте роль самотнього мандрівника, що дивом пережив погром рідного села, який після багатьох років поневірянь повертається на батьківщину. Крихкий світовий порядок під загрозою. Дерево життя, символ надії, було ослаблене токсичними речовинами, і чотири величезних звіра гризуть його коріння. Вашим завданням буде знищити їх і навести порядок.

biomutant-1

Треба визнати, що Всесвіт, створений для потреб Біомутанта, є однією з найцікавіших варіацій на тему постапокаліпсису. З одного боку, Ви зустрінете тут милих, майже плюшевих тварин, а з іншого боку, більшість з них оснащені мачете, гарматами або вибуховими діжками, які час від часу летяьь в бік головного героя. Істоти користуються власною, незрозумілою мовою (ця мова перекладається оповідачем, який також коментує вчинки головного героя), вони перетворюють в зброю усе, що потрапляє в їхні лапи, і створюють племена з різними амбіціями та цілями.

Конфлікт між різними групами насправді є однією з найскладніших тем, які супроводжують Вас під час подорожі. Гра дає Вам можливість вирішити її на користь однієї сторони або вийти з конфлікту, як у випадку сотень інших квестів. У Біомутанті їх багато, але кількість тут не переходить в якість. Багато побічних завдань вражають своєю повторюваністю: перший раз Ви ще можете якось пересилити себе і виконати щось типу "Зберіть 10 ящиків", але коли гра підсовує Вам їх регулярно і нескінченно, важко змусити себе це робити.

biomutant-2

Крім нудних квестів, постапокаліптичний світ відчувається досить порожнім. Хоча Вас оточують прекрасні казкові пейзажі, подорожувати ними швидко стає нудно. Після кількох годин геймплея Ви все більш охоче використовуватимете пункти швидкої подорожі, розкидані по всьому світу. Це правда, що гра час від часу дає нам зміну темпу, наприклад у вигляді нового налаштування або транспортного засобу, але більшу частину гри, окрім милування видами, Вам особливо нічого робити.

На щастя, сутички приносять задоволення. Стиль головного героя був явно натхненний східними бойовими мистецтвами та кунг-фу. Ваш персонаж може бути роніном, використовуючи два мечі, віддавати перевагу рукопашному бою або, як войовничий чернець, нейтралізувати ворогів за допомогою посоха.

Не забракне також постапокаліптичних пукавок, бумерангів та величезних дворучних засобів озброєння. Кожен тип зброї має свій власний набір спеціальних атак та комбінацій, які розблоковуються в процесі проходження рівнів.

biomutant-4

Боротьба в Біомутанті не є надто важкою - на нормальному рівні складності Ви вмиратимете дуже рідко і в основному через те, що заплутались. Зіткнення вимагають пильності і тому варто стежити за тим, що роблять вороги.

Крафтінг відіграє тут дуже важливу роль - під час гри Ви знайдемо багато менш або більш традиційної зброї, яку можете модифікувати. Комбінації нескінченні: за бажання Ви можемо легко модифікувати Ваш меч, що збільшить шкоду, завдану ворогам. Те саме стосується захисної броні, яку Ви можете вибрати з цілого арсеналу накладок, щитів та інших наборів.

Аудіовізуальні налаштування Біомутанта- одна з найсильніших сторін гри. Тварини, що населяють світ, кумедні, навіть якщо у них у лапках карабіни більші за них самих. Моделі рухаються з чудовою плавністю, а їх пухнасте хутро точно анімоване. Місця оточуючого світу теж заслуговують похвали: величні, захоплюючі пейзажі, різноманітні та оригінальні. Що стосується звуку, ми рекомендуємо гру англійською мовою з субтитрами - голос оригінального озвучення ідеально відповідає атмосфері гри, а також дозволяє непомітно засвоювати ази іноземної мови.

biomutant-5

Чи варто грати в Біомутант? Дебютна гра студії «Experiment 101» - це, безумовно, цікавий експеримент і показ можливостей авторів, але під час гри Ви неодноразово відчуватимете, що масштаб назви перевищує можливості студії. Якщо Ви не боїтеся нудних побічних квестів і Вас не турбує порожнеча світу, Вам напевно сподобається неординарне представлення постапокаліпсису в стилі кунг-фу. Однак, якщо порівнювати з іншими розробками, можливо це принесе Вам розчарування.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!