20.03.2019 22:36
для всіх
199
    
  - | -  
 © Поліанна М

Моє становище в суспільстві

Моє становище в суспільстві

Твір-роздум

Я простий школяр і не займаю особливого становища в суспільстві. Я маю на увазі, що не впливаю на жодні громадські процеси. Але все-таки я є частиною суспільства і в перспективі стану гідним його членом.

Думаю, зараз я представляю інтерес для школи як частина учнівського колективу, для своєї родини як один з її членів і, в якійсь мірі, для своїх друзів. Це, треба сказати, вже чимало, і для мого віку цілком природно. Саме такий стан у суспільстві і повинен займати школяр.

Мені, звичайно, є до чого прагнути. Наприклад, я на аматорському рівні займаюся плаванням, а якби доклав до цього більше зусиль, то міг би домогтися певного успіху і піднятися ще на один суспільний щабель – стати призером, переможцем змагань.

У цьому питанні у мене є хороший приклад – це мій дідусь. Він служить в державній структурі і займає хороше положення в суспільстві. Його поважають, він має вагу. Напевно, приємно, коли розумієш, що від тебе багато що залежить, що ти можеш вплинути на хід подій, допомогти людям. Я б теж хотів, коли виросту, займати високе положення.

Але, думаю, що положення в суспільстві дається не тільки за посаду, яку ти займаєш. Тебе повинні поважати оточуючі, а цього потрібно домагатися не один рік. Необхідно робити щось хороше для інших, допомагати, дати оточуючим зрозуміти, що ти – людина слова, лідер. Тоді і положення в суспільстві буде відповідне.

Є люди, яких не цікавить їхнє становище в суспільстві. Вони не вважають себе його частиною і свідомо відгороджуються. Такі люди намагаються ні з ким не спілкуватися і не брати участь ні в яких суспільних процесах. Засуджувати їх за це не можна, тому що кожен має право вибирати свою долю сам і жити так, як йому подобається. Потрібно тільки пам`ятати про те, що і відповідальність за свій вибір кожен несе сам. Одне можу сказати точно, я до них не належу. Я активний член суспільства і намагаюся стежити за всім, що відбувається навколо мене.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!