20.03.2019 22:27
для всіх
744
    
  2 | 2  
 © Поліанна М

Чи легко бути учнем?

Чи легко бути учнем?

Звичайно, бути учнем важко. Адже немає такої науки, яку було б просто осягнути. Доводиться багато вчитися, запам`ятовувати, прикладати чимало зусиль, щоб зрозуміти і розібратися в деталях. На те, щоб вивчити якийсь предмет, йдуть роки.

Спочатку може не виходити, але якщо докласти достатньо завзятості і терпіння, то будь-яка наука в підсумку підкориться. Важливо, щоб учитель зумів знайти підхід до кожного учня і прищепив інтерес до свого предмету. Тоді навчання буде даватися значно легше. Як то кажуть: важко в навчанні – легко в бою. Це стара фраза, але вона актуальна в усі часи. Адже чим більше ти витратиш часу і сил на навчання, тим легше тобі буде потім.

У нашій країні людина витрачає на навчання в середньому шістнадцять років свого життя. Одинадцять з них він проводить в школі і п`ять у ВНЗ. Але насправді людина вчиться все своє життя. Адже навіть в професії, яку ви добре вивчили, розібралися у всіх деталях і «підводних каменях», весь час з`являються якісь нові аспекти. Тому для вивчення нововведень існують різноманітні тренінги та курси підвищення кваліфікації.

У повсякденному житті теж з`являються нові пристосування і гаджети, нові можливості, все це ми осягаємо і вивчаємо щоденно. Молоді це дається легше, тому що ми звикли вчитися. А ось літнім людям з цим досить складно. Вони часто відмовляються від використання нових технологій, тому що не хочуть в них розбиратися.

Добре, коли навчання приносить задоволення, але таке, на жаль, буває не часто. В основному воно вимагає від учнів великої кількості часу, терпіння і наполегливості. Іноді замість того, щоб вчитися, хочеться відпочивати і розважатися. Але цей шлях помилковий, адже в підсумку ми ні до чого не прийдемо, а тільки впустимо час.

Навчання дає нам можливість зростати і розвиватися. І для того, щоб отримати в майбутньому якийсь результат, ми повинні зараз постаратися вкласти в нього якомога більше.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!