20.03.2019 22:46
для всіх
369
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Праця душі

Праця душі

Твір-роздум

Людина не повинна дозволяти своїй душі лінуватися, і я з згоден з цим висловом. Давайте розберемося, що означає «праця душі».

Це поняття має на увазі духовне зростання і безперервне вдосконалення. Дух необхідно виховувати день у день, стаючи все краще і краще. Позитивні якості людської душі, такі як чуйність, доброта, щедрість, милосердя, потрібно розвивати і зміцнювати, паралельно викорінюючи недоліки, які присутні в кожному з нас. Не будемо стверджувати, що людина бездоганна – у кожного є недоліки, будь то боягузтво або жадібність. Різниця полягає лише в тому, що хтось мириться з ними, продовжуючи носити їх в душі, а хтось щосили намагається боротися, щоб стати краще. Ось це і є справжня праця душі, на мій погляд.

Звичайно, позбавлятися від недоліків зовсім не просто, і комусь доводиться вести цю боротьбу впродовж усього життя. Але те, що людина отримує взамін, окупає всі витрачені зусилля. Він стає сильнішою, мудрішою, впевненіше в собі, і це підтверджується повагою і любов`ю оточуючих.

Древні казали: «Через терни до зірок». Це, безумовно, правда, тільки пройшовши через випробування, подолавши перепони і привчивши себе до постійного саморозвитку, людина може домогтися висот. Ніколи не стане успішною особистість, яка зупинилася в розвитку. Не варто забувати, що так само, як розвиватися, вона здатна і деградувати. Припинення руху вперед найчастіше означає рух назад. Гірше цього нічого не може бути, на мій погляд, особливо, коли людині вже вдалося домогтися якихось результатів в особистісному зростанні. Тому буде дуже шкода втратити надбане і починати все спочатку.

Я впевнений, ніщо в житті не відбувається без причини. Будь-яка ситуація дана нам для того, щоб ми могли розвинутися, перейти на новий етап або показати, чого вже встигли домогтися. Будь-яка подія в житті чогось вчить нас і наше завдання – зрозуміти чому це відбувається і засвоїти цей урок, щоб піднятися над собою і стати трішки краще.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!