22.03.2019 19:55
для всіх
621
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Виховання

Виховання

Виховання передбачає передачу певних навичок і умінь від батьків дитині. У природі тварини навчають своїх дитинчат всьому необхідному для виживання: полювання, маскування, спілкування з собі подібними і т.д. Цей процес необхідний для виживання і процвітання будь-якого виду.

У людському світі виховання дітей не обмежується базовими навичками, такими як добування їжі або захист від ворогів. Це значно глибший процес, спрямований на формування особистості, вміння взаємодіяти з соціумом, розвиток мислення та прищеплення моральних і етичний норм.

З раннього дитинства дитина починає пізнавати світ. Важливими складовими цього процесу є батьківське виховання, навчання, копіювання поведінки оточуючих, спілкування з однолітками обох статей. Все це формує в кожного необхідні знання, особистісні якості, творчі здібності і, в результаті, виходить повноцінна людина.

Недолік виховання не може не відбитися на особистості в цілому. Якщо зростаючій людині не прищепили елементарних правил етикету і поведінки в суспільстві, їй потім буде дуже складно в це саме суспільство вписатися і адаптуватися до життя в ньому. Це провокує в неї прагнення відокремити себе від соціуму, відгородитися від нього.

Очевидно, що вимоги сучасного життя необхідно враховувати у вихованні, водночас, не варто забувати про духовність. Тому що вихована тільки в дусі матеріалізму людина виходить розвиненою односторонньо і багато втрачає.

Гарне виховання відкриває перед людиною багато дверей. Вона стає бажаним гостем в будь-якій компанії, у неї з`являється багато друзів. Якщо батьки хочуть, щоб їхня дитина вписалася в суспільство, щоб у неї було гідне майбутнє, почати потрібно з правильного виховання.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!