22.03.2019 20:00
для всіх
26974
    
  58 | 59  
 © Поліанна М

Роль мистецтва в житті людини

Роль мистецтва в житті людини

Твір-роздум

Хтось може сказати, що мистецтво не має такої вже великої ваги в житті людини. І дійсно, набагато важливіше наукові розробки, винаходи, дослідження в природничих науках. Все це дає нам знання про навколишній світ, допомагає в ньому виживати і навіть, в якійсь мірі, керувати певними процесами.

Але якщо уявити, що мистецтва ніколи не існувало: ні пісень, ні картин, ні художніх книг, ні кіно, ні театру ... Який тоді було б наше життя? Я впевнений, що воно було б тьмяним і сірим, безрадісним, а люди були б більше схожі на роботів або тварин, яких цікавлять тільки природні потреби організму.

Мистецтво дає людині можливість розкритися, показати світу свій талант, свої емоції, почуття, душу. А глядачі цінують твори мистецтва не тільки з цікавості, вони отримують від них естетичне задоволення, заряджаються енергією, позитивними емоціями.

Згадайте, скільки струн в вашій душі здатна зачепити улюблена мелодія? А може, ви плакали від перегляду якого-небудь фільму або слухали оперну арію з закритими очима? Деякі картини можна розглядати нескінченно, знаходячи в них новий зміст або просто переносячи себе на місце персонажів. Ось для чого потрібно мистецтво, воно змушує людину відчувати. Воно дарує радість, надію, іноді смуток, цілий калейдоскоп почуттів і емоцій.

Досить згадати, як під час війни народ згуртовувався під патріотичні пісні та вірші. Вони давали людям надію, віру і сили боротися.

Недооцінювати роль мистецтва в житті людини не можна. Без емоцій і почуттів особистість буде однобокою і нецікавою. Вона повинна розвиватися всебічно, почуття прекрасного грають в цьому зовсім не останню роль. Упевнений, в світі не існує людини, котра абсолютно не цікавиться жодним видом мистецтва.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.03.2019 22:49  Каранда Галина => © 

) гарні шпаргалки.
Настільки я знаю, зараз до твору на ЗНО вимоги дуже чіткі:
1.Теза
2. Перший аргумент
3. Приклад із літератури чи інших видів мистецтва (живопис, музичне мистецтво).
4. Другий аргумент
5. Приклад із власного життя або історії
6. Висновок
Без цитати та прикладу з власного життя високого балу не дадуть ((
Тобто - ніякого простору для творчості )))) яке вже там мистецтво!)))