17.07.2019 23:21
для всіх
403
    
  - | -  
 © Поліанна М

Добро повертається добром

Добро повертається добром

Мудре народне прислів`я говорить: «Що посієш, те й пожнеш». З цим твердженням важко не погодитися, тому що людям, що виділяють злобу, повертається тільки зло, а до людей добрих приходить добро. Але як довести, що це дійсно так?

У такій справі людям найчастіше можуть допомогти персонажі з літератури. Нерідко, читаючи різні твори, ми звертаємо увагу на те, що позитивному героєві допомагають, а негативного – шкодять. Однак бувають більш заплутані сюжети, коли один і той же персонаж може вести себе діаметрально протилежно в різних ситуаціях. Залежно від того, як він себе веде, герой отримує або допомогу, або осуд. Найяскравіший приклад – це казка «Гуси-лебеді».

Дівчинка з казки вирушила на пошуки свого братика, якого вкрали гуси-лебеді. По дорозі вона зустрічає піч, яблуню і молочну ріку. Спочатку героїня ставить запитання всім трьом персонажам, а ті пропонують спробувати їх частування. Дівчинка їм грубить, і відповіді на своє питання про братика вона не отримує. Лише завдяки щасливому випадку їй вдається його знайти. Однак потім дівчинці доводиться повертатися назад, рятуючись разом з братиком від погоні, і тут-то їй і потрібна допомога печі, яблуні і молочної річки. Вона пробує все, що їй пропонують і нахвалює частування, завдяки чому їй і надають допомогу.

Таким чином, казка «Гуси-лебеді» – яскравий показник того, що добро повертається добром. Завжди варто бути добропорядним, щоб потім не довелося страждати від своїх же злих дій.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!