14.08.2019 20:51
для всіх
111
    
  - | -  
 © Поліанна М

Навіщо потрібно читати

Навіщо потрібно читати

Днями після великої перерви зайшла в громадську бібліотеку свого району. Була приємно здивована. Зробили ремонт, встановили комп`ютери, проводять розвиваючі заходи для дітей і дорослих. У ЗМІ з`явилася обнадійлива статистика: українці стали більше читати.

В першу чергу, книга – джерело інформації. Існує величезна кількість книг у всіх областях знань. Ними можна поповнити свій професійний багаж, можна розширити кругозір. Є довідники, методична література, навчальні посібники. Є популярні видання з історії, психології, біографії великих людей, та багато чого ще. Це невичерпне джерело знань.

Читаючи класично художні твори, ми розвиваємося духовно. Ми вступаємо в полеміку з автором, міркуємо, сперечаємося, ставимо під сумнів його і свою точку зору. Кожна нова історія дозволяє побачити нові сторони буття. Наше уявлення про життя розширюється. Залучаючись в глибокий особистісний конфлікт героя, ми разом з ним шукаємо відповіді на складні моральні питання.

Читання – прекрасний спосіб відпочити. Детективна, пригодницька і фантастична література читається на одному подиху. Ми занурюємося в іншу реальність і проживаємо історію разом з героями.

Коли ми читаємо, ми суттєво розширюємо свій словниковий запас, розвиваємо мова, підвищуємо грамотність. Читаюча людина має широкий кругозір. З нею цікаво спілкуватися і полемізувати.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!