15.08.2019 21:16
для всіх
267
    
  - | -  
 © Поліанна М

Добро – зло

Добро – зло

З самого раннього дитинства ми дізнаємося про протистояння добра і зла. Ми читаємо чарівні казки, де добрі герої перемагають лиходіїв, лицарі рятують від злих драконів принцес і цілі села, ми чуємо від батьків, що саме добрим і хорошим діткам Дідусь Мороз подарує на Новий рік подарунки, і, звичайно, ми знаємо, що бути добрим – правильно, а злим – дуже погано.

Все, що б ми не робили в цьому житті, має ефект бумерангу. Коли ми здійснюємо добрий вчинок, то він обов`язково повернеться до нас, так само, як і зло, заподіяне комусь може обернутися проти кожного. Саме тому потрібно намагатися робити добрі справи, тим більше, що робити їх зовсім не складно. Іноді добро – це всього лише слова підтримки людині, яка потрапила в біду, посмішка, подарована перехожим в сумний ранок, шматочок хліба або ковбаски відданий вуличного тварині або просто слова любові дорогим людям, які мають чарівну силу робити світ прекраснішим.

Здійснюючи добро ми робимо краще не тільки іншій людині, але й нам самим від цього робиться добре на серці. Тоді як здійснюючи злий вчинок – грубість батькам, відштовхування людини, яка прийшла до тебе за допомогою, підставлена комусь підніжку, дає тільки біль і запізніле каяття в тому, що зробили. Але, на жаль, повернути час назад ми вже ніколи не зможемо.

Але бувають ситуації, коли добро стає злом і навпаки. Наприклад, даючи однокласнику списати домашнє завдання, з одного боку ти допомагаєш йому не отримати «двійку», а з іншого – не дозволяєш стати відповідальним за свої вчинки. В той же час, найстрашніше зло – вбивство, може бути виправдано якщо воно було зроблено з метою самозахисту, захисту іншої людини або захисту Батьківщини на війні. Ось і виявляється, що на поняття добра і зла потрібно дивитися трохи ширше і намагатися чинити так, як велить нам наше серце.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!