15.08.2019 21:09
для всіх
459
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Роль книги в житті людини

Роль книги в житті людини

Книга – це найбільший вчитель всього людства. Це друг, який супроводжує нас від ясельної колиски до глибокої старості.

Опинившись в наших руках книга здатна дати нам дуже багато. Але за умови, що і ми віддамо їй частину своєї уваги і часу. У взаємовідносинах з книгою діє вселенський закон взаємообміну і збереження енергії. Але не всяка книга може бути корисна, як і не всякий читач зуміє отримати користь з цінної книги. Як правило, у міру нашого виховання, зрілості, змінюються і наші літературні уподобання, а разом з ними і їхні носії – вічні друзі – книги. У порівнянні з усним мовленням, театральними і телевізійними постановками, звуковими записами, кінематографічними і анімаційними фільмами, книга, безумовно, займає лідируючу позицію. Пов`язано це зі способом передачі потрібної для нас інформації. Книга працює безпосередньо з нашим внутрішнім світом, до того ж досить делікатно, якщо можна так висловитися. Читаючи текст самостійно, а не прослуховуючи зміст книги в чиємусь виконанні, ми стикаємося з ідеєю автора особисто. Будь-який продукт, створений на основі першоджерела – вторинний. Навіть коли батьки читають дітям, потрібно розуміти, що дитина сприймає в цей момент не книгу, а її інтерпретацію.

Як і у всіх заняттях, пов`язаних з вихованням морально-етичних норм поведінки, у виборі книги, як і у виборі друга – потрібно бути дуже акуратним педантом. Контакт з книгою можна порівняти з побаченням двох закоханих і, як ви самі розумієте, пара повинна бути гідною один одного, тоді з цього напевно вийде щось хороше.

Читання книги – це таїнство! Той, хто читає занурюється в свій неповторний, індивідуальний світ, з`єднуючись всередині своєї свідомості з більш тонкими ментальними світами всього людства. Це приголомшливе явище...

Любіть книгу і, приємного вам читання!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!