19.08.2019 11:04
для всіх
148
    
  - | -  
 © Вікторія Івченко

Музей мікромініатюри в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику: До Дня народження майстра

Музей мікромініатюри в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику: До Дня народження майстра

Першого вересня ц.р. Народному художнику України, майстру мікромініатюр, незалежному історику Миколі Сергійовичу Сядристому виповнюється вісімдесят два роки. Поважний вік Майстра підтверджений його численними творчими досягненнями, достатньо лише сказати: щомісячно Інтернет-сайт цього музею відвідує більш ніж сто тисяч користувачів. У Музеї мікромініатюри зберігається найменша в світі книга.


Микола Сергійович Сядристий народився в 1937 році на Слобожанщині. Протягом більш ніж сорока років створює шедеври у стилі мікромініатюри, створивши, власне, новий напрямок у мистецтві, і вже увійшов в історію мистецтва світового. Цей музей, зокрема, занесений у «Зал Слави» на сайті всесвітньовідомої туристичної кампанії «TripAdviser» - в результаті відгуків відвідувачів із усього світу.


Музей мікромініатюри, який експонується в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, займає перше місце серед трьохсот музеїв та інших історичних місць Києва, що зафіксовано «Сертифікатом якості» («Почесною Грамотою»), виданою кампанією «TripAdviser».


Кияни і гості столиці України можуть ознайомитися з цими унікальними роботами, які вражають технологічною точністю і високим рівнем художнього виконання. «Треба мати великі знання та досвід у малюнку, композиції та пластики. Потрібно досконально знати властивості всіх матеріалів, з якими працюєте, а також добре володіти своїм тілом, щоб у перервах між ударами серця здійснювати найтонші рухи рукою, в якій знаходиться інструмент», - говорить Майстер.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!