15.11.2019 23:57
для всіх
13597
    
  41 | 44  
 © Поліанна М

Рекорди швидкості серед живих істот і серед технічних пристроїв. Порівняння

Рекорди швидкості серед живих істот і серед технічних пристроїв. Порівняння

Усі ми полюбляємо швидкість! Адже дійсно, швидкість вабила людину завжди, тому питання, що най-най-найшвидше дуже цікавить кожного. У цьому ТОП-10 огляді я постараюся порівняти рекорди швидкості серед живих істот та різноманітних технічних пристроїв.

1. Автомобілі

Автомобіль можна віднести до однієї з тих речей, що має колосальну швидкість руху. У всякому разі, по «земних» мірках. Неофіційним рекордсменом у цій сфері є автомобіль Hennessey Venom GT. У 2014 році цей спорткар розвинув швидкість 434 км/год, в результаті чого зміг побити останнього неформального лідера в цьому починанні – авто Veyron Supersport Bugatti. До речі, до 100 км/год, обидва цих автомобіля розганяються всього лише за 2.4 секунди.

2. Автомобілі тестових серій

Під цим формулюванням насправді ховаються звичайні експериментальні аеродинамічні боліди. Останнім рекордсменом серед таких авто став Thrust Supersonic. Світовий рекорд серед випробувальних болідів був встановлений давно, в далекому 1997 році. Автомобіль досяг тоді швидкості по прямій в 1227 км/год. Ця машина має двигун потужністю 1110 к. с. і «з’їдає» до 18 літрів газу в секунду.

3. Homo Sapiens

Людина, безумовно, повинна бути віднесена до найшвидших речей на планеті. Спортсмени вже не раз доводили, що немає меж для розвитку тіла. Більше за інших це довів, причому неодноразово, легкоатлет Усейн Болт. Йому належать абсолютні світові рекорди в забігах на 100 і 200 метрів. Він також є володарем восьми олімпійських золотих медалей з бігу на коротку дистанцію.

4. Комп`ютер

Не зовсім та швидкість про яку можна було б подумати, але ж швидкість математичних обчислень це теж швидкість, чи не так? А значить, варто згадати і про найшвидші комп`ютері, точніше – суперкомп`ютери. На сьогоднішній день таким є китайський монстр Тяньхе-2 (в перекладі «Чумацький шлях-2»). Цей «калькулятор» робить 33.86 квадрильйони операцій в секунду. Це щонайменше в 4 тисячі разів більше, ніж найпотужніший експериментальний комп`ютер корпорації Apple.

5. Найшвидша швидка допомога

Швидка допомога, мабуть, одна з тих речей, яка за визначенням не має права бути повільною. Тут все залежить від двох чинників: персоналу і автомобіля на якому він рухається. Що стосується останнього, то найшвидші автомобілі швидкої допомоги – це Lotus Evora, що розсікають виключно Дубаєм. Вартість машини понад 150 тисяч доларів, а її швидкість досягає 297 км/год.

6. Найшвидший репер

Напевно багато хто згадує уроки з техніки читання з дитинства, як щось жахливе. У випадку з американським репером Рікі Брауном можна зробити два висновки: або він справжній геній в цьому відношенні, або у нього були дуже вимогливі педагоги і батьки. За 51.27 секунди ця людина вимовляє 723 склади, а за 1 секунду – 14.1 склади відповідно. І хоча музичні переваги у кожного свої, подібне досягнення теж заслуговує на повагу і право бути в рейтингу швидкостей.

7. Сама «швидка» гірка в аквапарку

В аквапарку Insano, що в Бразилії, розташована «найшвидша водяна гірка». Її висота – 41 метр, що можна порівняти з 14-поверховим будинком. Нахил гірки незначний, але це не заважає розігнатися під час їзди до 104 км/год! Фактично, це швидкість вільного падіння.

8. Чорний дрізд

Літак з неофіційною назвою «Чорний дрізд» відомий також як SR-71 Blackbird мабуть не потребує зайвого представлення. Створювався він як надзвуковий розвідник для ВПС США. Активно використовувався в роки холодної війни. Сьогодні літак все частіше використовується NASA в мирних цілях, здебільшого для аеродинамічних досліджень. До слова цьому літаку належить абсолютний рекорд по швидкості серед пілотованих апаратів – 3529.56 км/год.

9. Найбільш швидкі «американські» гірки

Найшвидші американські гірки називаються Formula Rossa і розташовані вони в Абу-Дабі. Протяжність треку становить 2.2 км. На окремих ділянках швидкість поїздки, або точніше – швидкість падіння по рейках на потязі досягає 241 км/год.

10. Тварини

І наостанок, звичайно ж, варто було б ще раз нагадати про самих швидких ссавців на планеті Земля – гепард. Швидкість бігу цього котячого в стані спринту під час полювання досягає 120 км/год.

Як видно з рейтингу, швидкість оточує нас, лишається лише встигнути її відчути.


PlayРекорди швидкості серед живих істот і серед технічних пристроїв. Порівняння


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.12.2022 14:58  Nadia => © 

Дуже цікаво