17.03.2021 21:48
для всіх
3381
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого вертикально

Розв’язування задач з теми: Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого вертикально 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого вертикально»; формувати навички та вміння розв’язувати фізичні задачі, застосовувати отримані знання

Здібності, як м’язи, ростуть при тренуваннях.
В. Обручєв

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Чи правильно художник зобразив рух краплі на першому фото до уроку?
  • Відгукнутись

Фронтальна бесіда

При дистанційному навчанні відповідаємо письмово.

1. Що таке вільне падіння?

2. Які сили діють на тіло, кинуте вертикального вгору або вниз? Яке його прискорення?

3. Якими формулами користуємося для розв’язування задач на рух тіла, кинутого вертикально?

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого вертикально»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Але перед початком, ще раз уважно переглядаємо відео з попереднього уроку «Рух тіла під дією сили тяжіння», адже в ньому дуже детально пояснюється, як розв’язувати задачі на рух по вертикалі під дією сили тяжіння. Це допоможе швидко справитися з поданим онлайн уроком.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Задача 1

З будинку зірвалася бурулька. Яка швидкість її руху після 2 с падіння?

Задача про бурульку

Підказка: Використовуємо рівняння проекції швидкості від часу. Не забуваємо виконати малюнок.


Слайд 4

Задача 2

Лучник випустив стрілу вертикально вгору з початковою швидкістю 60 м/с. Скільки часу стріла летіла до розвороту?

Задача про лучника та стрілку,  що пущена вгору

Підказка: Використовуємо ту ж саму формулу. І обов’язково має бути малюнок. Не забуваємо про проекції.


Слайд 5

Задача 3

Скільки часу падатиме яблуко з Ейфелевої вежі, яке випадково скотилося з верхівки? Висота паризької красуні близько 300 м. Відповідь заокругліть до однієї десятої.

Задача про Ейфелеву вежу та яблуко

Підказка: Використовуємо одне з рівнянь проекції переміщення.


Слайд 6

Задача 4

Камінь падає з висоти 80 м. Визначте, скільки часу він падав та який шлях пройшов за першу та останню секунду польоту.

Задача про камінь,  що падає

Підказка: Формула та ж, що і в задачі 3, але в різних варіаціях.

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого вертикально», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, вправа 34, завдання 5, 7 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!