10.07.2020 20:11
для всіх
7819
    
  2 | 3  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика

Розв’язування задач з теми: Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика»; продовжити формування вмінь і навичок учнів розв’язувати фізичні задачі, застосовуючи набуті знання

Вчитись можна тільки весело. Щоб перетравлювати знання, потрібно поглинати їх з апетитом.
А. Франс

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попередньої теми «Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика», щоб перевірити набуті знання.

Тест "Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика. Правило правої руки"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика. Правило правої руки" під час очного або дистанційного навчання.

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика. Правило правої руки»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, значить треба повторити пройдені теми про «магнітне поле».

А для кращого результата, перегляньте пояснювальне відео по темі.

PlayVideo YouTube

Задача 1.

Розпочнемо з вправи з попереднього уроку. Визначте та намалюйте напрям силових ліній.

Визначте напрям силових ліній

Слайд 3

Задача 2.

Є провідник зі струмом. Навколо нього на нитках розміщені маленькі магнітні стрілки від компасів. Вкажіть напрямки ліній магнітної індукції та сили струму в провіднику.

Вкажіть напрямки ліній магнітної індукції та сили струму

Слайд 4

Задача 3.

На малюнку зображені лінії магнітної індукції навколо зігнутого кільцем провідника. Вкажіть напрямок струму в кільці.

Вкажіть напрямок струму

Слайд 5

Задача 4.

Намалюйте ліній магнітної індукції та вкажіть, де північ і де південь.

Намалюйте ліній магнітної індукції

Слайд 6

Задача 5.

Що буде, якщо розрізати магніт?

Що буде якщо розрізати магніт

Слайд 7

Задача 6.

Магніт та котушка відштовхнуться чи притягнуться? Відповідь поясність, зобразивши потрібні елементи.

Магніт та котушка

Слайд 8

Задача 7.

Як повернеться стрілка компаса? Відповідь поясність, зобразивши потрібні елементи.

Як повернеться стрілка компаса

Слайд 9

Задача 8.

В якому напрямку протікає струм в котушці? Відповідь поясність.

Вкажіть напрямок струму в котушці

Слайд 10

Задача 9.

Як потрібно намотати дріт у котушці, щоб при проходження струму в ній не виникало магнітне поле?

Слайд 11

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Магнітне поле провідника зі струмом. Правило свердлика», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, складіть 3 задачі підвищеної складності та розв’яжіть їх. На наступний урок, при очному навчанні, хтось запропонує деякі з них для розв’язання разом з класом.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!