18.03.2021 21:06
для всіх
2855
    
  2 | 2  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого горизонтально

Розв’язування задач з теми: Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого горизонтально 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого горизонтально»; продовжувати формувати навички та вміння розв’язувати фізичні задачі, застосовувати отримані знання

Людина знає фізику, якщо вона вміє розв’язувати задачі.
Е. Фермі

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

Слайд 2

Фронтальна бесіда

При дистанційному навчанні відповідаємо письмово.

1. Запишіть формули векторного та скалярного додавання двох швидкостей, якщо кут між векторами рівний 90⁰.

2. З яких двох рухів складається рух тіла, кинутого горизонтально?

3. Запишіть формулу для обчислення дальності польоту тіла, кинутого горизонтально.

Слайд 3

Застосування набутих знань по темі «Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого горизонтально»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, знову зверніться за допомогою до попереднього уроку «Рух тіла під дією сили тяжіння», а також до поданого нижче відео з прикладами розв’язування задач. Це допоможе швидко справитися з поданим онлайн уроком.

PlayVideo YouTube

Слайд 4

Задача 1

Спортсмен вистрілив стрілу в горизонтальному напрямку зі стіни замку на висоті 10 м. Початкова швидкість руху стріли становить 50 м/с. Скільки часу вона летітиме до землі та на якій відстані від неї впаде? Також визначте модуль переміщення стріли.

Задача про стрілу,  випущену горизонтально

Підказка: Спочатку шукаємо час, далі дальність польоту м’яча і, нарешті, через теорему Піфагора, обчислюємо модуль переміщення.

Слайд 5

Задача 2

Яка мінімальна швидкість потрібна каскадеру, щоб виконати дуже ризикований трюк – перестрибнути на автомобілі з даху одного хмарочоса на інший? Висота хмарочосів дорівнює 100 і 80 м, відстань між ними – 20 м.

Задача про каскадера

Підказка: Використовуємо формули, які відносяться до руху тіла, під дією сили тяжіння, кинутого горизонтально з §34.


Слайд 6

Задача 3

Камінь кинуто горизонтально з даху будинку зі швидкістю 10 м/с. Якою буде швидкість каменю через 2 с? Відповідь заокругліть до десятих.

Задача про камінь,  що кинуто горизонтально

Підказка: Знадобиться теорема Піфагора.


Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Рух тіла під дією сили тяжіння, кинутого горизонтально», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, вправа 34, завдання 4 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.04.2020 20:38  Каранда Галина => © 

схоже, цей вірус зробить для розвитку освіти в Україні більше, ніж усі "реформатори" разом узяті...