15.01.2021 18:18
для всіх
4978
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Активність радіоактивної речовини

Розв’язування задач з теми: Активність радіоактивної речовини 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Активність радіоактивної речовини»; продовжити формування вмінь і навичок учнів розв’язувати фізичні задачі, застосовуючи набуті знання

Недостатньо мати лише добрий розум, головне – це раціонально застосовувати його.
Рене Декарт

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть інтерактивні тести з попередніх двох уроків, щоб пригадати пройдені теми. Це допоможе справитися з усіма поданими завданнями.

Тест "Радіоактивність. Радіоактивні випромінювання"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Радіоактивність. Радіоактивні випромінювання" для очного та дистанційного навчання.

Тест "Активність радіоактивної речовини. Застосування радіоактивних ізотопів"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Активність радіоактивної речовини. Застосування радіоактивних ізотопів" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Радіоактивність. Активність радіоактивної речовини»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, значить треба повторити пройдені уроки «Радіоактивність» та «Активність радіоактивної речовини».

Задачі

Задача 1.

Через симуляцію від Phet «Будуємо атом» створіть нейтральні, стабільні атоми Гелію (He), Берилію (Be) та Карбону (С).

При дистанційному навчанні відзвітуйте через фотозвіт. Нижче показаний приклад з Гідрогеном (H).

Побудова атома Гідрогену в Phet

Слайд 3

Задача 2.

Якби в досліді Резерфорд узяв би фольгу не з золота, а виготовлену з заліза, що б змінилося? Як це могло вплинути на результат? Обґрунтуйте відповідь.

При дистанційному навчанні відповідь записуємо в робочий зошит.

Через симуляцію від Phet «Резерфордівське розсіювання» спробуйте виконати такий експеримент та перевірити свої аргументи.

Слайд 4

Задача 3.

Запишіть по дві реакції α- та β-розпадів.

Задача. Запишіть по дві реакції α- та β-розпадів

Слайд 5

Задача 4.

Маємо дві реакції: α- та β-розпаду. Відомі речовини, які утворилися під час цих перетворень. Знайдіть, які радіонукліди були до випромінювання α- та β-частинки.

Задача. Маємо дві реакції α- та β-розпаду

Слайд 6

Задача 5.

Період піврозпаду Фосфору-32 (32P) 14 діб. Яка кількість атомів радіоактивного ізотопу фосфору лишиться через 42 доби, якщо спочатку було 8∙1020 атомів?

Слайд 7

Задача 6.

Задача про радіоактивні гриби

Згідно метрологічних стандартів рівень активності радіонукліду Стронцію (90Sr) не повинен перевищувати 80 Бк з 1 кг грибів. Чи можна їсти зібрані 2 кг грибів, якщо за 1 хв в них зафіксовано 30000 розпадів цього радіонукліду? Обчисліть активність Стронцію в зібраних грибах.


Слайд 8

Задача 7 (Вправа 24 №5).

На даний момент часу в радіоактивному зразку міститься 0, 05 моль Радону-220. Визначте активність Радону-220 у цьому зразку.

Слайд 9

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Побудова зображень у лінзах. Формула тонкої лінзи», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 24, завдання 4 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!