24.04.2020 18:50
для всіх
2356
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Застосування законів збереження енергії та імпульсу в механічних явищах

Застосування законів збереження енергії та імпульсу в механічних явищах 9 клас

Мета онлайн уроку: формувати знання під час дистанційного навчання про застосування законів збереження енергії та імпульсу в механічних явищах на прикладі розв’язування задач

Збереження енергії – найкорисніший фізичний принцип.
Дж. Меріон

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попередньої теми «Реактивний рух», щоб остаточно перевірити набуті знання. В випадку, коли тестування пройшли погано, ще раз перегляньте пройдені теми.

Слайд 2

Тест "Реактивний рух"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Реактивний рух" під час дистанційного навчання.

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Застосування законів збереження енергії та імпульсу в механічних явищах»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Застосування законів збереження енергії та імпульсу в механічних явищах» та записуємо головне. §38 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Нижче виділені головні моменти теми та відео з поясненнями.

Енергія — це фізична величина, яка є загальною мірою руху та взаємодії всіх видів матерії.

Енергію позначають символом E (або W). Одиниця енергії в СІ — джоуль: [E]=1 Дж=1 Н·м.

Механічна енергія — це фізична величина, яка є мірою руху та взаємодії тіл і характеризує здатність тіл виконувати механічну роботу.




Слайд 4 

Види механічної енергії:

Кінетична енергія

Кінетична енергія

Потенціальна енергія

Потенціальна енергія

Сума кінетичної і потенціальної енергій тіла (системи тіл) — це повна механічна енергія тіла (системи тіл): E = Ek + Ep.

Закон збереження і перетворення механічної енергії:

Ek0 + Ep0 = Ek + Ep,

PlayVideo YouTube




Слайд 5 

Алгоритм розв’язування задач із застосуванням закону збереження механічної енергії

1. Уважно прочитайте умову задачі. З’ясуйте, чи є система замкненою, чи можна знехтувати дією сил опору. Запишіть коротку умову задачі.

2. Виконайте пояснювальний рисунок, на якому зазначте нульовий рівень, початковий та кінцевий стан тіла (системи тіл).

3. Запишіть закон збереження і перетворення механічної енергії. Конкретизуйте цей запис, скориставшись даними, наведеними в умові задачі, та відповідними формулами для визначення енергії.

4. Розв’яжіть отримане рівняння відносно невідомої величини. Перевірте її одиницю та визначте числове значення.

5. Проаналізуйте результат, запишіть відповідь.


Слайд 6

Закріплення набутих знань

Запишіть розв’язки та проаналізуйте виконання задач 1, 2, 3 з поданого параграфу (ст. 236-239 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий»).

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Застосування законів збереження енергії та імпульсу в механічних явищах», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 38, завдання 1, 2 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!