12.05.2020 18:44
для всіх
2769
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал

Розв’язування задач з теми: Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал 10 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час дистанційного навчання з теми «Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал»; формувати навички та вміння розв’язувати якісні й кількісні фізичні задачі, застосовувати набуті знання

Вчитись можна тільки весело. Щоб перетравлювати знання, потрібно поглинати їх з апетитом.
А. Франс

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пригадайте, що таке «Робота електричного поля», «Потенціал» та «Різниця потенціалів». Пройдіть ще раз тест с попереднього уроку, для остаточного засвоєння пройденої теми.

Тест "Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Далі, передивіться уважно відео з прикладами розв’язаних задач по темі «Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал». Ці знання вам знадобляться, щоб виконати «дистанційну класну роботу», розв’язавши всі подані нижче вправи. Бажаю успіху!

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Застосування набутих знань по темі «Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал»

Опрацьовуємо дистанційно задачі в робочих зошитах.

Задача 1 (ЗНО-2011).

Порошинка масою 0, 01 г, зарядом +5 мкКл і з початковою швидкістю, що дорівнює нулю, прискорюється електричним полем, розпочинаючи свій рух з точки електричного поля, потенціал якої дорівнює 200 В. Визначте потенціал точки, у якій швидкість порошинки дорівнюватиме 10 м/с.

Підказка: Схожі задачі показані на відео.


Слайд 4

Задача 2.

Яка відстань між двома точками однорідного електричного поля уздовж силової лінії, якщо напруженість поля 5 кВ/м, а різниця потенціалів між двома цими точками 10 В? Відповідь запишіть в міліметрах.

Підказка: Пригадуємо формулу зв’язку напруженості електростатичного поля з різницею потенціалів.


Слайд 5

Задача 3.

Яку різницю потенціалів повинен пройти протон (m=1, 6726 ·10-27 кг), щоб збільшити свою швидкість від 106 м/с до 5·106 м/с?

Підказка: Схожа задача розв’язана в параграфі 42, на ст. 248-249 (підручник «Фізика 10 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий»).

Слайд 6

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 42, завдання 4, 5 за підручником «Фізика 10 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!