10.06.2020 12:38
для всіх
2348
    
  5 | 6  
 © Поліанна М

Шпаківня

Шпаківня

Майже в кожному дворі є шпаківні. Вони потрібні не тільки щоб навесні в них заселялися шпаки, а й взимку, де спритні горобці гріються, сидячи в них. Кожен, хто замислюється про природу, розуміє, що птахи без нашої допомоги не обійдуться. Їм необхідна наша увага. А для людини буде користь, якщо вона вирішить змайструвати шпаківню. Я хочу розповісти, як ми з дідусем робили будиночок для птахів.

Дідусь доручив мені зайнятися вимірами тої шпаківні, яка стане для нас зразком. А сам став заготовляти ліс та інші необхідні матеріали. Коли все було готове, ми стали акуратно випилювати з дощок всі частини майбутнього будиночку. Залишилося їх тільки зібрати. Результат нас дуже порадував. Вийшло навіть краще, ніж очікували.

Не дивлячись на те, що шпаківню ми зробили восени, ми з дідусем вирішили її все-таки повісити на дерево, тільки нижче, щоб перший час використовувати як годівницю для птахів, які не відлітають в теплі краї. Насипали туди зерняток і крихти хліба. І вже через півгодини спостерігали, як пташки, весело галасують, заглядали в шпаківню, і задоволені частуванням відлітали розповідати своїм побратимам, про новий «ресторані».

Нам з дідусем разом працювати дуже сподобалося. Тим більше, що ми побачили користь від нашої роботи. Тепер задумали зробити і годівницю.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!