30.06.2020 22:45
для всіх
3306
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Внутрішня енергія

Внутрішня енергія 8 клас

Мета онлайн уроку: увести під час очного або дистанційного навчання поняття внутрішньої енергії як суми кінетичної енергії руху молекул і потенціальної енергії їх взаємодії; з’ясувати, від чого залежить внутрішня енергія тіла

І все таки вони (молекули) рухаються!
Л. Больцман

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть повторно інтерактивний тест з попереднього уроку «Залежність розмірів фізичних тіл від температури», щоб остаточно засвоїти матеріал.

Тест "Залежність розмірів фізичних тіл від температури"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Залежність розмірів фізичних тіл від температури" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Виконайте самостійну роботу, яка допоможе зорієнтуватися в новій темі. Якщо щось призабули, знайдіть потрібну інформацію в Інтернеті або в розділі цього сайту «Фізика 7», адже відповіді на дані питання ви дізнались в кінці минулого навчального року в 7 класі. Завдання письмове.

Перевірочна самостійна робота

1. Що називається енергією тіла?

2. Назвіть види механічної енергії та запишіть математичні формули для їх обчислення.

3. Сформулюйте закон збереження та перетворення механічної енергії.

Також, усно сформулюйте основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ) та дайте означення теплового руху.

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Внутрішня енергія»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Внутрішня енергія» §3 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §5 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».

Розпочнемо з перегляду відео (перша частина, до 5 хв 37 с) по даній темі. Далі складаємо конспект, записуємо головне.

PlayVideo YouTube

Завдяки тепловому руху кожна частинка речовини завжди має кінетичну енергію.

Тепловий рух

Крім кінетичної енергії, частинки речовини мають і потенціальну енергію, тому що взаємодіють одна з одною — притягуються та відштовхуються.

Суму кінетичної енергії теплового руху частинок, із яких складається тіло, і потенціальної енергії їхньої взаємодії називають внутрішньою енергією тіла.

Одиницею внутрішньої енергії в СІ є джоуль (Дж).

Внутрішня енергія тіла змінюється зі зміною його температури: зі збільшенням температури тіла його внутрішня енергія збільшується, а зі зменшенням температури — зменшується.

Внутрішня енергія змінюється також зі зміною агрегатного стану речовини.

Агрегатні стани речовини

Слайд 4

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний тест онлайн уроку «Внутрішня енергія», побудований на основі контрольних запитань параграфа.

Тест "Внутрішня енергія"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Внутрішня енергія" під час дистанційного навчання.

Слайд 5

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Внутрішня енергія», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 3, завдання 1, 2, 5 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Завдання 5, вправа 1, 2 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!