09.02.2021 16:20
для всіх
3129
    
  1 | 1  
 © Дано:

Вправа № 35

7 клас

Розв’язки задач з Вправи № 35 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (2, 3, 4, 6) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 35 до §35 «Рухомий і нерухомий блоки»

2. Вільний кінець мотузки тягнуть із силою F = 40 Н (рисунок). Якою є маса вантажу? На скільки підніметься вантаж, якщо витягти мотузку на 24 см?

Рисунок до Вправи № 35 (2,  4)



PlayVideo YouTube

3. Вантаж піднімають за допомогою одного нерухомого і двох рухомих блоків (див. рисунок). Якою є маса вантажу і на скільки він підніметься, якщо під дією сили 75 Н вільний кінець мотузки опустити на 60 см?

Рисунок до Вправи № 35 (3)



PlayVideo YouTube

4. Яку силу F треба прикласти до вільного кінця мотузки (див. рисунок), щоб підняти вантаж масою 100 кг, якщо маса рухомого блока становить 2 кг? Вважайте, що тертя в осях відсутнє.

Рисунок до Вправи № 35 (2,  4)


PlayVideo YouTube

6. У системі на рисунку маса вантажу 3 дорівнює 1 кг, маса кожного блока — 100 г. Система зрівноважена та нерухома. Знайдіть маси вантажів 1 і 2. Масою мотузки і тертям у блоках знехтуйте.

Рисунок до Вправи № 35 (6)


PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!