26.04.2021 16:14
для всіх
4530
    
  8 | 8  
 © Дано:

Вправа № 5

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 5 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 5 до §5 «Похибки й оцінювання точності вимірювань»

1. Діаметр кола виміряли лінійкою з ціною поділки шкали 0, 1 см і рулеткою з ціною поділки шкали 0, 5 см. У якому випадку отримали точніший результат?

Відповідь:

Точніший результат отримали при вимірюванні лінійкою.

2. За допомогою лінійки (див. рисунок) виміряли довжину l, ширину d і висоту h бруска.

1) Запишіть результати вимірювань.

2) Визначте відносну похибку вимірювання кожного ребра бруска.

3) Результат вимірювання якого ребра є точнішим?

Рисунок до Вправи № 5 (2),  7 кл

PlayVideo YouTube

3. Під час спокійних вдиху та видиху через легені дорослої людини проходить приблизно 0, 5 дм3 повітря. Скільки разів людині потрібно вдихнути та видихнути, щоб через її легені пройшло повітря, об’єм якого дорівнює 5500 см3? (Приблизно стільки становить об’єм футбольного м’яча.)

PlayVideo YouTube


4. «Улюблене» число математиків — число «пі». Нагадаємо, що це число дорівнює відношенню довжини кола до його діаметра і подається нескінченним дробом. Наведемо значення числа «пі» з точністю до дев’ятого знака після коми: π=3, 141592653. Округліть значення числа «пі»: а) до цілих; б) десятих; в) сотих; г) тисячних; д) десятитисячних.

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!