11.02.2021 22:35
для всіх
7105
    
  20 | 20  
 © Поліанна М

Електричне поле в клітинах істот

Електричне поле в клітинах істот

Однією з найважливіших завдань сучасної біології і медицини є пізнання закономірностей функціонування людського організму. Виникає необхідність у комплексних дослідженнях на стику різних наук. Теоретичне вивчення, реєстрація та аналіз електромагнітних полів і випромінювань організму людини є дуже важливим завданням.

В основі всіх фізіологічних процесів організму лежать електричні і магнітні явища, а оптимальний стан організму – здоров`я, нерозривно пов`язане з електромагнітними властивостями його структур і навколишнього світу. Існують різні види електромагнітних полів живих організмів, багато які утворюються за рахунок електрохімічних реакцій в живій клітині. Тіло людини можна розглядати як генератор електромагнітних полів різної інтенсивності і частоти, що створюють єдине фізичне поле організму, яке поряд з нервовою і ендокринними системами керують його функціями.

Доводиться існування власного інтеграційного електромагнітного поля організму людини як «електромагнітного каркаса», який наділяє організм ефективними далеко діючими силами, необхідними для реалізації механізму морфогенезу, для ретрансляції генної інформації на рівні цілісного механізму, для здійснення процесів саморегуляції. Основний обсяг інформації на мікрорівні в живому світі передається за допомогою низькоінтенсивних полів. Для участі в інформаційному обміні по каналах електромагнітних полів живі організми генерують власні мікропотужні електромагнітні поля. При цьому акупунктурні точки виконують роль рецепторів чутливих до зміни електромагнітних полів як всередині, так і поза організмом, здатних генерувати електромагнітні поля під дією різних фізичних факторів. З давніх-давен людство інтуїтивно шукало шляхи до здоров`я і довголіття через застосування голковколювання. В наш час вчені всього світу б`ються над вивченням цих таємниць.

Біофізика – це наука яка вивчає фізичні поля живих організмів, від успіхів у її розвитку залежить майбутнє людства. Рефлексотерапія (голковколювання) тісно пов`язана з біофізикою, так як в основі її лікувальних ефектів лежать біофізичні процеси.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.05.2023 01:02  WriterDoublein => © 

This is a great essay on this topic, although brief, is very informative.