20.04.2021 14:27
для всіх
12151
    
  30 | 30  
 © Дано:

Вправа № 2

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 2 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 2 до §2 «Будова речовини. Молекули. Атоми»

1. Чи можемо ми змінити об’єм тіла, не змінюючи кількості молекул у ньому? Якщо так, то як це зробити?

Відповідь:

Так, можемо. Наприклад, якщо стиснемо повітряну кульку.

2. Чому для того, щоб розірвати нитку, потрібно докласти зусиль?

Відповідь:

Тому що між молекулами існують зв’язки, так зване міжмолекулярне притягання.

3. Чи можна наведене нижче твердження вважати істинним? Відповідь обґрунтуйте.

Із двох уламків лінійки неможливо без сторонніх засобів отримати єдине ціле, оскільки між молекулами лінійки діють сили відштовхування.

Відповідь:

Ні, це хибне твердження. Лінійку ми не можемо повернути в первинний вигляд, так як ми не можемо наблизити усі молекули на ті ж близькі відстані, де вони були, щоб з’явилися сили притягання. А незначна кількість близьких молекул не дозволить «склеїти» лінійку.

4. Подайте у стандартному вигляді числа: 10000000; 5000; 2500; 400.

PlayVideo YouTube

5. Обчисліть, скільки приблизно молекул можна розмістити вздовж відрізка завдовжки 0, 5 мм. Вважайте, що діаметр молекули дорівнює 0, 0000000001 м.

PlayVideo YouTube

6. Площа плівки, утвореної на поверхні води краплею олії об’ємом 0, 005 мм3, не може бути більшою за 50 см2. Який висновок щодо розміру молекул олії випливає з цього факту?

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!