20.04.2021 18:20
для всіх
6290
    
  12 | 12  
 © Дано:

Вправа № 4

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 4 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 4 до §4 «Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин»

1. Подайте в метрах такі значення фізичних величин: 145 мм; 1, 5 км; 2 км 32 м.

PlayVideo YouTube

2. Назвіть фізичні величини, прилади для вимірювання яких зображено на рис. 1–3. Наведіть символи для позначення цих величин; їх одиниці в СІ.

Рисунок до Вправи № 4 (2),  7 кл

Відповідь:

Рис 1. – терези, вимірюють масу, символ – m, одиниці СІ – кг (кілограм).

Рис 2. – спідометр, вимірює швидкість, символ ν, одиниці СІ – м/с (метр за секунду).

Рис 3. – рулетка, вимірює довжину, символ l, одиниці в СІ – м (метр).

3. Визначте межі вимірювання; ціну поділки шкали шприца на рисунку.

Рисунок до Вправи № 4 (3),  7 кл

PlayVideo YouTube

4. Запишіть за допомогою кратних або частинних одиниць такі значення: 0, 0000075 м — діаметр червоних кров’яних тілець; 5900000000000 м — радіус орбіти планети-карлика Плутон; 6400000 м — радіус планети Земля.

PlayVideo YouTube

5. Баскетбольний майданчик, на якому проводять офіційні змагання, повинен мати довжину 28 м і ширину 15 м. Визначте площу баскетбольного майданчика. Відповідь подайте також у дм2 і см2.

PlayVideo YouTube


6. Згадайте означення фізичної величини та доведіть, що довжина — це фізична величина.

Відповідь:

Фізична величина — це кількісно виражена характеристика тіла або фізичного явища.

Кількісною мірою довжини є метр. При вимірюванні, ми порівнюємо довжину тіла з еталоном, який являється шкалою, наприклад, лінійки чи рулетки. А значить довжина є фізичною величиною.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.09.2022 14:46  Проценкомарія => © 

мені це допомогло рекомендую