21.04.2021 17:38
для всіх
16518
    
  17 | 17  
 © Дано:

Вправа № 3

PlayВправа № 3

10 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 3 з підручника фізика 10 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 3 до §3 «Скалярні і векторні величини»

1. Чи можна додавати площу і об’єм? вектор імпульсу й енергію? вектор швидкості і вектор сили? енергію і роботу? Чому?

Відповідь:

Площу та об’єм не можна додавати, адже це різні скалярні фізичні величини, вони характеризують різні властивості тіла. Аналогічно не можна додавати такі різні величини, як імпульс та енергію, швидкість та силу. А от енергію та роботу додати можна, вони характеризують одне й теж, адже навіть одиниці вимірювання у них ті ж самі – джоулі.

2. Перенесіть у зошит рисунок. Для кожного випадку знайдіть суму та різницю двох векторів.

Рисунок до Вправи № 3 (2), 10 кл

PlayVideo YouTube

3. Знайдіть проекції векторів на осі координат (рисунок).

Рисунок до Вправи № 3 (3), 10 кл

PlayVideo YouTube


PlayВправа № 3

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!