14.05.2021 13:07
для всіх
6821
    
  33 | 34  
 © Поліанна М

Які еталони має Україна і де вони зберігаються

Які еталони має Україна і де вони зберігаються

Станом на 2021 рік в Україні знаходиться 79 національних еталонів. Усі вони захищені відповідним Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність», що визначає Мінекономіки, так є основа для передачі значень величини іншим еталонам відповідної одиниці величини.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19.12.2001 № 1709 національні еталони України є національним надбанням та захищені відповідними законами, щоб забезпечити єдину вимірювальну систему в державі.

Зберігають національні еталони України чотири організації: ННЦ «Інститут метрології» (м. Харків), ДП «Укрметртестстандарт» (м. Київ), ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» (м. Івано-Франківськ) та ДП НДІ «Система» (м. Львів).

«Інститут метрології» зберігає 53 національні еталони: довжини, маси, фотометрії, електрики та магнетизму, термометрії, йонізуючого вимірювання, часу та частот. «Укрметртестстандарт» зберігає 19 національних еталонів: електрики та магнетизму, змінної напруги та струму, потужності, високою напруги та струму, імпедансу, вимірювання кутів, мас, сил, в’язкості, кількості речовини, вологості та інші. «Івано-Франківськстандартметрологія» зберігає 4 національні еталони: маси та об’ємної витрати газу. «Система» контролює три національні еталони: акустики, вібрації, ультразвуку.

PlayVideo YouTube

PlayVideo YouTube


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.10.2022 16:31  I_am_anonim9 => © 

можемо