18.05.2021 23:21
для всіх
5735
    
  15 | 16  
 © Поліанна М

Електростатичні методи лікування

Електростатичні методи лікування

Лікування електростатичним полем все більше набирає популярності. Нові методи з’являються постійно, як і нові апарати для лікування та діагностики. Для прикладу перспективності такого напрямку, можна розглянути масаж пульсуючим електростатичним полем, так звану хівамат-терапію.

Хівамат-терапія – метод лікування, заснований на здатності різнойменно заряджених об`єктів притягуватися один до одного при виникненні між ними електростатичного поля. Такими взаємодіючими поверхнями є шкіра пацієнта і руки лікаря в спеціальних рукавичках, які не проводять струм. Під час процедури пацієнт і терапевт підключені до приладу, який генерує пульсуюче електростатичне поле з наперед заданими параметрами. При торканні поверхні шкіри пацієнта аплікатором або руками лікаря в спеціальних рукавичках виникає притягування до них підшкірної тканини. Таким чином, при проведенні процедури створюються легкі зворотно-поступальні рухи в масажованих тканинах пацієнта, що відчуваються самим пацієнтом у вигляді комфортної вібрації.

На відміну від класичного масажу, електростатичні імпульси, ведуть до підвищеного тертя між іншими частинами, а під час інтервалів між імпульсами тканина еластично чинить опір цьому впливу. Таким чином, тканина, яку піддають масажу, «прогинається» на всю глибину, впливаючи, перш за все, на мікроциркуляцію в інтерстиціальній сполучній тканині.

Лікувальні ефекти електростатичного масажу: знеболюючий, протизапальний, протинабряковий, антифібротичний, трофіки-регенераторний, місцевий детоксикуючий, підвищення еластичності шкіри, поліпшення кровопостачання і лімфовідтоку, спазмолітичний, поліпшення обміну речовин.

Показання на хівамат-терапію:

Болі різного генезу.

Порушення венозного кровообігу.

Порушення лімфообігу, в т. ч. лімфедеми в післяопераційному періоді.

Порушення трофіки тканин.

Порушення тонусу і / або скоротливої ​​здатності м`язів.

Захворювання органів.

Порушення цілісності шкіри.

Рубцеві зміни тканин, суглобові контрактури.

Комплексна терапія порушень мови.

Комплексне рішення естетичних проблем.

Протипоказання: вагітність, гострі інфекційні та гнійні захворювання, неоперабельні злоякісні пухлини і захворювання крові, хронічні захворювання серця і судин у стадії декомпенсації, наявність імплантованих електронних приладів.

Хівамат-терапія відмінно поєднується з іншими методами медикаментозного лікування, фізіотерапії, і сприяє підвищенню ефекту мануальної терапії, класичного масажу. І це є чудовий приклад ефективного використання знань з фізики по електростатиці для створення нових, дієвих методів лікування.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.05.2023 21:39  Дмитро => © 

Круто!

 16.05.2023 12:18  МАНЮК => © 

Я дуже вдячний вам друзі. Ви мене виручили.