26.05.2021 16:04
для всіх
6464
    
  8 | 9  
 © Дано:

Вправа № 2

PlayВправа № 2

9 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 2 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 2 до §2 «Індукція магнітного поля. Лінії магнітної індукції. Магнітне поле Землі»

1. На рисунку зображено лінії магнітної індукції на певній ділянці магнітного поля. Для кожного випадку а–в визначте:

1) яке це поле — однорідне чи неоднорідне;

2) напрямок вектора магнітної індукції в точках А і В поля;

3) у якій точці — А чи В — магнітна індукція поля є більшою.

Рисунок до Вправи № 2 (1), 9 кл

Відповідь:

а) 1 – магнітне поле однорідне; 2 – в обох точках вектор магнітної індукції спрямований вздовж ліній; 3 – в обох точках магнітна індукція однакова.

б) 1 – магнітне поле однорідне; 2 – в обох точках вектор магнітної індукції спрямований до нас перпендикулярно до підручника; 3 – в обох точках магнітна індукція однакова.

в) 1 – магнітне поле неоднорідне; 2 – в обох точках вектор магнітної індукції спрямований по дотичній до магнітних ліній в тому ж напрямі; 3 – в точці В магнітна індукція більша.

2. Чому сталеві віконні ґрати можуть із часом намагнітитися?

Відповідь:

Віконні грати знаходяться в магнітному полі Землі, тому з часом вони можуть намагнітитися.

3. На рисунку зображено лінії магнітного поля, створеного двома однаковими постійними магнітами, які звернені один до одного однойменними полюсами.

1) Чи існує магнітне поле в точці А?

2) Який напрямок має вектор магнітної індукції в точці В? у точці С?

3) У якій точці — А, В чи С — магнітна індукція поля є найбільшою?

4) Який напрямок мають вектори магнітної індукції всередині магнітів?

Рисунок до Вправи № 2 (3), 9 кл

Відповідь:

1) в точці А магнітне поле існує;

2) в точці В вектор магнітної індукції проходить по дотичній до магнітних ліній та спрямований в тому ж напрямі, що й вони; в точці С відбувається те ж саме;

3) найбільше значення магнітної індукції в точці С;

4) всередині магнітів вектор магнітної індукції спрямований з півдня на північ.

4. Раніше під час експедицій на Північний полюс виникали труднощі щодо визначення напрямку руху, адже поблизу полюса звичайні компаси майже не працювали. Як ви вважаєте, чому?

Відповідь:

Тому що лінії магнітної індукції були спрямовані не горизонтально до горизонту, а вертикально.

7. Поясніть, чому будь-яке незаряджене тіло завжди притягується до тіла, яке має електричний заряд.

Відповідь:

Це відбувається внаслідок електризації впливу. Наприклад, діючи позитивним зарядом, вільні електрони (якщо це метал) всередині незарядженого тіла перерозподіляються і розміщуються на поверхні, яка спрямована до заряду, адже різнойменні частини притягуються. Внаслідок цього ж перерозподілу все тіло починає притягуватися. Відбувається електризація внаслідок дії електричного поля.


PlayВправа № 2

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!