27.05.2021 17:16
для всіх
7567
    
  20 | 20  
 © Дано:

Вправа № 3

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 3 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 3 до §3 «Наукові методи вивчення природи. Внесок українських учених у розвиток фізики»

1. На Місяці, де відсутнє повітря, астронавт Девід Скотт узяв до рук, а потім одночасно відпустив молоток і пташине перо. Дослід якого вченого повторив астронавт? Який результат він отримав?

Відповідь:

Девід Скотт повторив дослід Ісаака Ньютона. Молоток і пташине перо впали одночасно.

2. Який круг із поданих на рисунку є більшим — той, що оточений маленькими кругами, чи той, що оточений великими? Яким методом фізичного пізнання можна скористатися, щоб отримати відповідь?

Рисунок до Вправи № 3 (2),  7 кл

Відповідь:

Обидва внутрішні круги однакові. Щоб правильно відповісти на питання варто скористатися експериментальним методом, тобто виміряти їхні діаметри лінійкою.

3. У науці розрізняють такі поняття: 1) явище, яке спостерігається повсякденно; 2) експериментальний факт; 3) гіпотеза. Визначте, до якого з понять належать подані твердження: а) за відсутності опору повітря всі тіла падають з однакової висоти за той самий час; б) імовірно, різниця у швидкості падіння тіл різної маси пояснюється опором повітря; в) тіло, випущене з рук, падає.

Відповідь:

1) – в)

2) – а)

3) – б)

4. Щоб зменшити шкідливий вплив вихлопних газів на довкілля, вчені здійснили певні розрахунки та запропонували склад нового палива для двигуна автомобіля. Щоб дізнатися, якою при цьому буде тяга двигуна, його випробували на спеціальному стенді. У якому випадку вчені виконали експериментальне дослідження, а в якому — теоретичне? Відповідь обґрунтуйте.

Відповідь:

Здійснені розрахунки та запропонований склад нового палива – це теоретичне дослідження.

Випробовування двигуна – експериментальне дослідження.

5. Назвіть щонайменше шість вимірювальних приладів, якими ви користувалися на уроках математики, природознавства та в повсякденному житті. Що ви вимірювали за допомогою кожного з цих приладів? У яких одиницях отримували результати?

Відповідь:

Лінійка – вимірює довжину. Одиниці вимірювання – см.

Транспортир – вимірює кути. Одиниці вимірювання – градуси.

Годинник – вимірює час. Одиниці вимірювання – хвилини, години.

Термометр – вимірює температуру. Одиниці вимірювання – градуси Цельсія.

Секундомір – вимірює час. Одиниці вимірювання – секунди.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.09.2023 21:04  глеб => © 

спасибо виручили

 08.09.2022 14:26  Сіабріук.тетіана => © 

Дякую! Дуже допомогло!