Вправа № 1
9 кл, фізика, Бар’яхтар, ДовгийРозв’язки задач з Вправи № 1 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.
Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"
Підписатися на ДаноПам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.
Вправа № 1 до §1 «Магнітні явища. Дослід Ерстеда. Магнітне поле»
1. Магнітну стрілку розташували біля штабового магніту (рисунку). Який полюс магніту є південним, а який — північним?
Відповідь:
Зліва – південний, справа – північний.
2. Сталеву спицю намагнітили та розділили кусачками спочатку на дві, а потім на чотири частини (рисунку). Яку властивість магнітів демонструє цей дослід?
Відповідь:
Властивість, що у магніта завжди є два полюси і неможливо отримати магніт лише з одним.
3. Чому залізні ошурки, притягнувшись до полюсів магніту, стирчать у різні боки (див. рисунок)?
Відповідь:
Тому що їхні крайні частини мають один полюс, а значить – відштовхуються один від одного.
4. Чому звужується струмінь розплавленого металу, коли через нього пропускають струм?
Відповідь:
Навколо металу зі струмом виникає магнітне поле, яке діє на струмінь розплавленого металу.