28.05.2021 11:52
для всіх
7963
    
  16 | 16  
 © Дано:

Вправа № 5

PlayВправа № 5

9 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 5 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 5 до §5 «Сила Ампера»

1. Є два види сталі — магнітом’яка та магнітожорстка. Яка сталь є більш придатною для виготовлення постійних магнітів?

Відповідь:

Магнітожорстка сталь більш придатна, так як вона довгий час не розмагнічується, зберігаючи свої магнітні властивості.

2. Які магнітні властивості матиме: а) залізо за 900 °С? б) кобальт за 900 °С?

Відповідь:

а) це температура вища за температуру Кюрі для заліза, тому будь-які магнітні властивості у метала зникнуть;

б) у кобальта температура Кюрі вища за 900 °С, тому магнітні властивості залишаться.

3. Мідний циліндр підвісили на пружині та помістили в сильне магнітне поле (рисунок). Як при цьому змінилося видовження пружини?

Рисунок до Вправи № 5 (3), 9 кл

Відповідь:

Трохи зменшиться, адже метал належить до діамагнетиків.

4. Чому на постійному магніті можна тримати ланцюжок залізних предметів (рисунок)?

Рисунок до Вправи № 5 (4), 9 кл

Відповідь:

Кожен металевий предмет попадає в магнітне поле попереднього предмета і створює власне сильне магнітне поле, адже залізо є феромагнетиком.

5. У посудині під великим тиском міститься суміш газів (азоту і кисню). Запропонуйте спосіб розділення цієї суміші на окремі компоненти.

Відповідь:

Азот є діамагнетиком, кисень – парамагнетиком. Для розділення їх достатньо помістити в магнітне поле.


PlayВправа № 5

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!