29.05.2021 16:10
для всіх
102
    
  - | -  
 © Журналіст

Як вибрати натуральну косметику?

PlayЯк вибрати натуральну косметику?

Ми живемо в часи різних парадоксів. Одним з них є той факт, що розвиток науки і технологій приносить нам нові винаходи, які полегшують повсякденне функціонування і підвищують наш комфорт, і в той же час вони викликають поступову втрату наших розумових і фізичних кондицій. Все більше і більше ми помічаємо, що багато сучасних досягнень цивілізації мають свої темні сторони. Автомобілі сприяють епідемії ожиріння і отруюють повітря, яким ми дихаємо. Кондиціонери є живильним середовищем для хвороб, вони сушать нашу шкіру і слизові оболонки, а всюдисущі консерванти та інші хімічні речовини в продуктах харчування і косметиці шкодять нашому організму. Не кажучи вже про нескінченний поспіх, стрес і перевтому, а також про супутні з ними хвороби. Вони теж є результатом розвитку цивілізації.

Не дивно, що останнім часом все більше людей звертаються до природи. Таким чином, коптильня на колесах замінює велосипед, ми відмовляємося від промислового виробництва продуктів харчування на користь екологічного, і в наших мріях квартира з кондиціонером на вершині хмарочосу все частіше замінює заміський котедж.

На цій хвилі зростає і популярність натуральної косметики. Це очевидний вибір, коли, з одного боку, ми хочемо виглядати привабливо і свіжо, а з іншого боку, наше розуміння згубного впливу різних хімічних речовин на наш організм росте. Натуральна косметика стає привабливою альтернативою класичним продуктам.

Косметика без штучних добавок.

Натуральна косметика отримала свою назву не даремно - вона зроблена з натуральної сировини, отриманої з контрольованих культур або дикоростучих рослин. Вони можуть містити інгредієнти тваринного походження, але тільки ті, які отримані від живих тварин. Це молоко, бджолиний віск або ланолін - віск, одержуваний при чищенні овечої вовни.

Однак для виробників цієї косметики не менш важливо, якщо не найважливішим, є перелік речовин, які заборонені до використання при виробництві натуральних кремів або бальзамів.

До них відносяться вазелін, парафін та інші похідні нафти, силікони, синтетичні ароматизатори та барвники, а також карбомери, використовувані для загущення і підвищення в`язкості.

Натуральну косметику не можна додатково ароматизувати. Це надзвичайно клопітка вимога для їх виробників, так як це означає, що ці продукти рідко можуть мати такий привабливий аромат, як синтетика. Адже косметику - не тільки парфумерію - ми любимо нюхати перед покупкою.

Певним недоліком натуральної косметики є також її нетривала стійкість. Це випливає з того, що вона не повинна містити ніяких консервантів, крім тих, які зустрічаються в природі. І вони діють слабше, ніж синтетичні засоби.

А ті, хоча і визнані нешкідливими, викликають все більше застережень у вчених. Є побоювання, що, якщо певні речовини не шкідливі, їх накопичення може викликати алергію і може бути пов`язано з деякими видами раку. Як правило, краще скоротити кількість синтетичних консервантів навколо себе.

Натуральна косметика зазвичай дорожча за звичайну косметики. Але варто заплатити цю різницю, тому що ми отримаємо набагато кращі інгредієнти. Штучні продукти можуть бути дешевші, тому що їх основою є дешеве синтетичне масло, яке є продуктом нафтової промисловості. Їх якість також знижують гліколі, використовувані для об`єднання різних косметичних фракцій. Деякі з них, пошкоджують генетичну структуру клітин і визнані канцерогенними речовинами. Вони також призводять до того, що шкіра стає набагато більш прозорою. Це призводить до пропускання всередину тіла забруднюючих і токсичних речовин з навколишнього повітря.

Тим часом, натуральна косметика заснована на маслах і екстрактах, отриманих з рослин, які виросли в результаті органічного землеробства. Також важливі технології, що використовуються для їх виробництва, засновані виключно на фізичних процесах, таких як пресування, дистиляція, фільтрація або екстракція, в яких не використовуються допоміжні хімічні речовини.

Все це робить їх надзвичайно чистими і безпечними, що не містять шкідливих речовин і в той же час, як запевняють виробники, ефективними.

Для постійно зростаючої групи покупців важливою перевагою натуральної косметики є також те, що її виробництво набагато менш обтяжливо для навколишнього середовища. Це стосується, як самих товарів, так і упаковки. Не використовуються тут великі пластикові банки з крихітними контейнерами всередині або додатковими шарами фольги, щоб коробка обов`язково сяяла. Також ми рідко знаходимо картонні коробки з глянцевого ламінованого паперу.

Довіряйте або перевіряй

Аргументів на користь використання натуральної косметики дуже багато. Однак недостатньо знайти «екологічну» упаковку на полиці в аптеці, щоб бути впевненими, що це саме той продукт, з яким ми маємо справу. Знайти дійсно натуральний крем або лосьйон складніше. Проблема в тому, що, на відміну від, наприклад, їжі, не існує обов`язкових правил, що забороняють виробнику називати натуральною косметику, наприклад, повністю засновану на нафтових речовинах, в який додана тільки крапля рослинної олії.

Так як же вибрати продукт, який дійсно буде справжнім? Найпростіший спосіб - довіритися бренду, який роками дотримується встановлених стандартів якості.

Якщо ми не хочемо обмежуватися конкретним брендом, варто використовувати одну з систем сертифікації, наприклад Ecocert. Такий сертифікат практично гарантує відповідність косметичного засобу всім вимогам до натурального продукту. Що важливо, це щорічно підтверджується спеціальним аудитом, тому немає ризику, що виробник спочиває на лаврах і знижує норми прибутку.

Сертифікація натуральних продуктів

Якщо у Вас немає улюбленого бренду і Ви не можете знайти потрібний Вам продукт з відповідним сертифікатом, все, що Вам потрібно зробити, це прочитати етикетку, а точніше список інгредієнтів даного косметичного засобу. Як і у випадку з їжею, це вимагає деякої підготовки, але це варте того. Нагородою за Ваші зусилля буде здоров`я і гарний зовнішній вигляд. Аналізуючи етикетку, варто користуватися неписаним правилом: чим довший список інгредієнтів - тим більше підозрілим є продукт. У випадку з натуральною косметикою найкращі результати дають прості і нескладні композиції. Це аргумент, який переконує багатьох на користь цих продуктів. Тому що в наші смутні часи, коли навіть повсякденні справи можуть бути надзвичайно складними, простота є дуже затребуваною. Особливо, коли це поєднується з природою. Важко знайти кращий рецепт успіху.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!