07.06.2021 22:41
для всіх
2021
    
  2 | 2  
 © Поліанна М

Міжнародний день жінок і дівчат у науці: історія виникнення

Міжнародний день жінок і дівчат у науці: історія виникнення

Міжнародний день жінок і дівчаток в науці, відзначається щороку 11 лютого. Цей день є нагадуванням про те, що жінки відіграють важливу роль в науці. Перш за все, мова йде про розширення їх участі, щоб досягти повного і рівного доступу до науки. Мета свята – просувати гендерну рівність, розширювати права і можливості жінок в науці.

Святкування Міжнародного дня жінок і дівчат в науці курується ЮНЕСКО і спеціальною структурою ООН. Разом з тим, до святкування залучаються і різноманітні установи, які заохочують участь жінок і дівчаток в науці.

Рішення деяких з головних завдань Порядку денного в галузі сталого розвитку – від поліпшення охорони здоров`я до боротьби зі зміною клімату – спирається на використанні талантів кожного. Це означає залучення все більшої кількості жінок в ці напрямки досліджень. Безсумнівно, участь жінок в різних областях знань розширює коло талановитих вчених.

Документ про святкування Міжнародного дня жінок і дівчат в науці прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН в 2016 році у резолюції 70/212. Мета документа – забезпечити повний і рівний доступ до науки для жінок і дівчаток. Перш за все, День є нагадуванням про важливу роль жінок в сучасному суспільстві.

Наука відображає людей, які її роблять.

Примітно, що в наш час жінки складають лише 30 відсотків учених у всьому світі. І тільки 35% всіх студентів, які навчаються за спеціальностями в галузі НТІМ (наука, техніка, інженерінг, математика). Незважаючи на це негативне явище, жінки все ж очолюють сучасні та оригінальні наукові проекти. Наприклад, вони винаходять ліки, долають звуковий бар`єр, вивчають всесвіт і закладають основи розуміння ДНК. Нарешті, вони дають зразки для наслідування нашим майбутнім поколінням.

Сподіваюсь, приклад жінок-вчених доведе, що наука не має гендерних кордонів.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!