13.08.2021 22:17
для всіх
189
    
  1 | 1  
 © Каранда Галина

П’ятниця, 13-те

П’ятниця, 13-те
Людська фрикаделька

або Апокаліпсис відкладається

«Смерть не має до нас ніякого відношення; коли ми є, то смерті ще немає, а коли смерть настає, то нас вже немає»
Епікур

Йшов 520-й день карантину. Всі вже навчилися жити у новій ковідній реальності. Ну, всі, хто вижив. Та не така вона й вже й нова, та реальність. Все, як завжди: брехня переплуталася з правдою настільки, що ніхто ні в чому не може бути впевнений. «Антипрививочники» вважають ідіотами тих, хто поспішає вакцинуватися від постійно мутуючого вірусу, ті відповідають їм цілковитою взаємністю. До традиційних приводів всебічних звинувачень і лайки/бійки додалися теми носіння масок і – як завжди! – рівноправ’я, цього разу невакцинованих і вакцинованих.

І якщо перший пандемічний рік, високосний 2020-й, сприймався цілком апокаліптично, з його пожежами, вибухами, авіакатастрофами, розливами нафти, ураганами і паводками, то вже 2021-й, з тим самим набором катастроф і катаклізмів, вже нікого не дивував і не лякав.

Попри всюдисущий навколишній пофігізм, законослухняна і обережна, я таки ще намагаюся дотримуватися елементарних протиепідеміологічних вимог, як я їх розумію: по можливості уникаю людних приміщень, тримаю дистанцію, надіваю маску в магазині, стараюся зайвий раз не торкатися ні до чого в місцях загального користування і часто мию руки. І мене, як прихованого інтроверта, все це цілком влаштовує. Ідилію руйнує тільки завжди переповнена пекельна маршрутка «на село», куди час від часу доводиться їздити, і чого аж ніяк не можна уникнути. Та я вже змирилася: ніщо не ідеальне, а кому судилося втонути, той не згорить… Таке собі прислів’ячко, але нічого більш підходящого на цей випадок не придумується, тож доводиться заспокоюватися ним.

Для чого я це все так довго розказую? Та підводжу ж до основної теми, до улюбленої п’ятниці тринадцятого. Так, здалеку зайшла, згодна. Але ж картинку треба намалювати. Фон, так би мовити. Щоб читач проникся. А фон досить моторошний: пів світу горить, пів світу тоне, вірус злішає, погода псується, чотири вершники підстьобують коней, а люди на все забили і активно підливають масла (олійки?) у вогонь. Песимісти чекають близького Армагедону, а оптимісти надіються, що на їхній вік світу вистачить, і вони помруть раніше, ніж настане тотальний кабздець. Чи навпаки? – щось я заплуталася… Суть в тому, що страшно, аж жуть. Новини дивитися перестала давно. Читати їх майже теж. Заголовків цілком вистачає, аби бути приблизно в курсі, але й не сильно перейматися.

І знаєте, яка подія на оцьому фоні на мене найбільше вплинула останнім часом? – Ха! Я пару годин не могла зайти на улюблений сайт – він не відкривався! Мені було чим займатися, і я знала, що то якийсь тимчасовий глюк, і все скоро запрацює, як треба. Та й жодної реальної практичної потреби заходити на сайт в мене не було. Так, лиш глянути, що там. Однак, виявивши проблему, я час від часу знову пробувала: а чи тепер вийде? І коли вийшло – я зраділа. Ура! – Апокаліпсис відкладається! Отже, і цю п’ятницю тринадцятого ми теж переживемо. Ми ж оптимісти!:) Ми до останнього віримо, що в цьому великому палаючому світі з нами і з тим, що ми любимо, нічого не трапиться. Що це не наш армагедон. Що ми – у хатці. І це правильно. Бо, як казав Епікур, «Смерть не має до нас ніякого відношення; коли ми є, то смерті ще немає, а коли смерть настає, то нас вже немає»



Хроніки карантину. Дні 517-520 *

  • Карантин продовжили до 1 жовтня. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але вже фіксуються перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на коронавірус;
  • Спецпропуски на транспорт в Києві: відповіді на головні питання. У Києві запрацювала електронна система отримання спецперепусток в громадський транспорт. Розробляється можливість надання разового дозволу для фізосіб за критичною потребою;
  • МОЗ обіцяє низку благ вакцинованим громадянам. «В умовах карантину ми зможемо відкривати певні блага для вакцинованих. Тому потрібно провакцинуватися і забути про будь-які розподіли на вакцинованих і не вакцинованих», – заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко;
  • Пільга з ПДВ при постачанні медвиробів під час карантину. Податківці наголошують, що головним критерієм для пільги є включення товару/послуги до Переліку №224 та Переліку №225. А ось коди УКТ ЗЕД можуть не співпадати з найменуванням товару;
  • 1 вересня школи запрацюють у звичному режимі. За словами міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, школярі розпочнуть навчання в повноформатному режимі, тобто без змішаного чи дистанційного варіантів проведення уроків.



Лубни, 13.08.2021, п`ятниця, 13-те

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.08.2021 12:08  Ем Скитаній => © 

карантин - звичайно! - добровільне "ув`язнення" деяких вольностей, але...ми тут, у власній країні затіяли "зелений" хаос, експеримент над собою, який наче під розстріл веде нас до світлих часів колишнього застою...і я радію кожний раз, коли вдається зайти на якийсь сайт мені "заборонений" лугандонією... - дійсно, армагедон відкладається...ці та інше деякі думки спадають мені після прочитання Вашої "п`ятниці, 13-те"...дякую, Галино! за цю "побудку"...

 13.08.2021 22:43  роман-мтт => © 

Вакцинацинувалися вже?

 13.08.2021 22:28  Віктор Насипаний => © 

Будем надіятись, молитись, щоби все було добре. Щасти!