18.01.2022 11:50
для всіх
1219
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Енергоресурси України. Перспективи розвитку альтернативної енергетики в Україні

Енергоресурси України. Перспективи розвитку альтернативної енергетики в Україні

Згідно зі звітами Climatescope, підготовленим агентством Bloomberg, Україна останніми роками постійно входить в ТОП 10 в рейтингу привабливості країн, що розвиваються, з погляду інвестицій у відновлювану енергетику. В Україні галузь альтернативної енергетики залучає понад 30% іноземних інвестицій на рік. Але й вітчизняні інвестори вкладають гроші у галузь.

Альтернативна енергетика – це не лише збереження природи, а й вигідні інвестиції. Впроваджуючи проекти у цій сфері, кожен інвестор переконується у високій ефективності застосування цих технологій.

Основним завданням галузі альтернативної енергетики в Україні є акумуляція, регулювання та перерозподіл електроенергії, що згенерована від відновлюваних джерел.

За даними Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії, у 2020 році у всьому світі встановлено близько 2839 ГВт відновлюваних генеруючих потужностей, з яких 760 ГВт склали сонячні електростанції.

Основний внесок в уповільнення зростання «зелених» потужностей зробила Азія. У 2019 році в регіоні додалося на 12% менше відновлюваних генеруючих потужностей, ніж у 2018 році. У Китаї та Японії відбулося зниження на 15% та 40% відповідно. Стимули закінчилися, тому й інтерес інвесторів зник. За всі минулі роки японським платникам податків пільгові тарифи коштували 2 трлн ієн ($18,6 млрд).

Пандемія внесла свої корективи у відновлювану енергетику. Ведучий світовий виробник вітряних турбін данська компанія Vestas через спалах коронавірусу зупинила виробництво на двох іспанських заводах. Її конкурент компанія Siemens Gamesa Renewable Energy призупинила роботу на шести із десяти своїх іспанських заводів.

У Китаї в лютому рівень завантаженості заводів для виробництва сонячних панелей знизився приблизно до 60%. Щоправда, відтоді завантаженість відновилася, але ігнорувати значення цього спаду неможливо — у світовому обсязі виробництва сонячних панелей на частку Китаю припадає до 70 % цієї продукції.

Але в 2022 році усе кардинально змінилося. Економіки країн пристосовуються до нових часів і відновлювальна енергетика знову набирає обертів. Україна теж не пасе задніх, намагаючись збільшити свої потужності сонячних та вітроелектростанцій. Адже у нас є всі можливості це робити – втілювати нові сучасні проекти зеленої енергетики.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!