21.09.2014 15:47
для всіх
199
    
  1 | 1  
 © Микола Васильович Снаговський

АБЕТКА НА КАНІКУЛАХ

1

У літньому таборі

Класу абетківців, як і всім іншим, оголосили, що по закінченні навчального року їм пропонують відпочити у літньому таборі при школі. Мовляв, щоб ви зайвий раз не надокучували батькам, приходьте і будьте майже весь день тут, у приміщенні школи, пришкільному саду, на подвір’ї. До ваших послуг будуть ігрові кімнати, закритий і відкритий спортивні майданчики, бібліотека і навіть їдальня з її повноцінним калорійним харчуванням.

– А уроки будуть? – запитала У.

– Ти надто р-р-розумна! – вигукнула Р. – Не провокуй такими запитаннями.

– Не сперечайтеся, – відповіла класний керівник. – На те й канікули, щоб не думати про уроки. Але, хто захоче підвищувати свої знання і під час відпочинку, то – теж добре діло, ніхто не буде проти. Більше того, проводитимуться найрізноманітніші конкурси. Які, я впевнена, додадуть вам знань і вмінь.

– Ха!.. «Вмінь»... – засумнівалась літера К.

– Щоб ти не сумнівалася, літеро К, очолиш к-к-кулінарний к-к-конкурс, – запропонувала їй класний кервник, а на час канікул просто вихователька.

– А-а-а! К отримала найцікавіше! Нам же дістанеться ні те ні се, – одночасно заздрісно заволали М, Ф, С, Ч, Б і навіть А.

Вихователька неабияк здивувалася:

– Та хто б таке ще говорив?!. М і Ф, ви влаштовуватимете конкурси м-м-малювання та ф-ф-фарбування. С – змагання с-с-спринтерів, Ч – ч-ч-читців, Б – б-б-ботаніків, А – а-а-астрономів! Ну то як, задоволені?

Абетківці здогадалися щодо плину думок виховательки і давай викладати свої власні ідеї. В запропонувала провести конкурс в-в-вишуканості і в-в-винахідливості, Д – д-д-дизайну, Ж – ж-ж-житейських історій, З – з-з-загадок, І – і-і-імен та їх значень, Ї – ї-ї-їздоків на спинах однокласників, Л – л-л-ласощів, П – побажань... Всі абетківці повигадували свої конкурси, навіть Г запропонувала оригінальний конкурс – конкурс г-г-галдіння. Спочатку дехто засумнівався, а потім було вирішено: а чому б і ні? Хто кого перегалдить? Звісно, перегалдить неповторно, кмітливо, необразливо, тактовно. З цього й почали, обмежили тільки час – галдіти не більше двох хвилин.

Наука не веде до лісу, а виводить з нього. Знайко біжить, а незнайко лежить. На те коня й кують, щоб не спотикався, – затараторила літера Г.

– Що було, те бачили, що буде – побачимо! – підхопила змагання буква Щ.

А за нею й усі інші. Їм неабияк сподобалася ідея галдіння приказками, тому що у такому галдінні ненав’язливо розширювались знання кожної літери. І при цьому ніхто не чекав перерви. Ще б пак – канікули і... цікаві несподівані змагання та конкурси – що може бути кращого?!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.09.2014 10:27  © ... => Тетяна Белімова 

Щиро дякую!
(Це -- цикл).

 19.09.2014 10:07  Тетяна Белімова => © 

чудова казочка виходить! думаю, дітки були б у захваті! успіху вам!