20.03.2019 21:46
для всіх
234
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

«Хочу» і «Треба»

«Хочу» і «Треба»

У ранньому дитинстві малюк знає тільки слово «хочу». Батьки дбайливо виконують всі його бажання, щоб він відчував себе коханим і щасливим. Однак з часом поступово з`являється слово «треба». Треба їсти те, що мама приготувала, треба мити руки перед їжею, треба слухатися батьків. З кожним роком цих «треба» стає все більше і більше. І вони вже нікуди не підуть, а будуть супроводжувати тебе всюди і завжди.

Якщо подивитися, наприклад, скільки всього треба робити мамі, то стає незрозуміло, як вона взагалі встигає все це за двадцять чотири години. У нас поки що немає стількох обов`язків, але все одно «треба» накопичилося вже чимало. Іноді хочеться схитрувати і не робити те, що треба, а зробити те, що хочеться. Наприклад, треба йти гуляти з собакою, а хочеться полежати на дивані і подивитися фільм. Але я розумію, що собака не може терпіти вічно, і від того, що я не виведу її на вулицю, їй буде погано. Я несу за неї відповідальність, адже я – її господар. І доводиться відмовлятися від свого «хочу» на користь «треба».

Добре, коли «треба» і «хочу» збігаються. Бабуся влітку сказала, що мені треба поїхати на море, щоб оздоровитися. І це – той самий випадок, коли приємне збіглося з корисним, адже я дуже хотів поїхати на море. На жаль, так буває не завжди. Найчастіше доводиться змушувати себе робити те, що треба, щоб добитися необхідного результату. Так, мені треба ходити в школу, щоб здобути освіту. Іноді, мені буває лінь, і йти в школу зовсім не хочеться. Але я розумію, що це необхідно, і роблю те, що треба, те, що правильно.

Думаю, чинити правильно і робити те, що треба, буде набагато легше, якщо ти усвідомлюєш мету – те, що ти отримаєш в результаті. Наприклад, ти мрієш про всесвітню славу музиканта. Для цього ти займаєшся музикою щодня – це дуже важка праця. Іноді може бути так, що ти не захочеш продовжувати з різних причин, але згадавши свою мрію, підеш далі і досягнеш успіху.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!