22.11.2018 19:55
для всіх
2141
    
  5 | 5  
 © Поліанна М

Біографія Івана Карпенка-Карого: Тобілевич

Біографія Івана Карпенка-Карого: Тобілевич

Історія життя та кохання видатного українського письменника та драматурга

Івана Тобілевича театр супроводжував все його життя. Спочатку аматорські вистави Олександра Тарковського, далі – шлюб з його сестрою, актрисою Надією Тарковскою. Після одруження, щасливе життя, семеро дітей, гра разом в театрі і… здається кінець. Все розсипається, дружина помирає, через рік теж саме спіткало дочку, а ще через рік його звільняють, а далі – арешт і висилка до Новочеркаська. Але театр допомагає, дає наснаги, вступ до трупи Михайла Старицького повертає його до життя. Іван Тобілевич знову одружується та знову ж з акторкою театру, тепер – це Софія Сіраковська. І життя, театр, все продовжується.

Так, дійсно, Івана Тобілевича театр супроводжував та оберігав. Навіть псевдонім Карпенко-Карий (а другий, це Гнат Карий) узятий з п’єси Тараса Шевченка «Назар Стодоля» і є невід’ємною частиною письменника. А ще гра, кохання, життя та творчість. У Івана Карпенка-Карого біографія дуже насичена, жива, її хочеться слухати, дивитись. В фільмі проекту «Гра долі» дуже влучно розкриті основні аспекти життя літератора та драматурга Тобілевича, його кохання та внесок в театр. Біографія, котра показує яким справді був письменник, актор, драматург Карпенко-Карий.

Перша дружина Івана Карпенка-Карого – Надія Тарковська.

Перша дружина Івана Карпенка-Карого – Надія Тарковська.

Останнє кохання Івана Тобілевича – друга дружина Софія Сіраковська.

Останнє кохання Івана Тобілевича – друга дружина Софія Сіраковська.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!