21.03.2019 19:05
для всіх
1594
    
  2 | 2  
 © Поліанна М

Хороша людина

Хороша людина

Хто така хороша людина? Яка вона? Очевидно, що абсолютно поганих чи абсолютно гарних людей не буває. Я переконаний, що навіть зазвичай злий і непривітний чоловік може зберегти в душі іскорку доброти.

Якою я бачу хорошу людину? Вона по-доброму ставиться до людей і тварин, не відмовляє в допомозі, не ображає оточуючих ні словом, ні ділом. На неї завжди можна покластися, слову хорошу людину можна вірити. Адже брехня і лукавство не можуть характеризувати людину з гарного боку.

Чи можу я назвати себе хорошою людиною? Напевно, так, мені б дуже цього хотілося. Я дуже стараюся робити добрі справи, допомагати близьким і не тільки, бути чесним і порядним. Звичайно, ангелом мене назвати не можна. Наприклад, мені не завжди вдається подолати лінь, через неї у мене бувають неприємності.

Світ повний різних людей, і рівняти всіх під один стандарт, напевно, було б неправильним. Що добре для одного, може виявитися неприйнятним для іншого. Однак ми все-таки можемо виділити більш-менш узагальнені правила для всіх. Наприклад, потрібно жити і діяти так, щоб не завдавати шкоди оточуючим, будь то людина, звір чи природа; намагатися допомагати тим, хто потрапив у біду, навіть якщо це не принесе тобі вигоди.

Моя бабуся є для мене прикладом хорошої людини. Вона розуміє мене і дуже добра. У дитинстві я слухав її казки, які вчили добру і милосердю. Зараз я можу звернутися до бабусі з будь-якою проблемою, і точно знаю, що вона зрозуміє і підтримає мене, підкаже правильне рішення, підсобить. Але вона відноситься так не тільки до мене. Її люблять усі сусіди, тому що бабуся весела і всім допомагає. Нещодавно врятувала бродячого собаку, якого збила машина. Бабуся взяла її і віднесла до лікаря. Там її вилікували і влаштували до притулку. Я був дуже радий, дізнавшись, що всього через пару тижнів для неї знайшлася сім`я. Таким чином моя бабуся стала справжньою рятівницею, я дуже пишаюся цим.

Так, маючи перед очима живий приклад, я можу і в собі виховувати якості хорошої людини.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!